Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

NBA 2K18

U poslednje vreme, NBA 2K serijal je bio i ispred većine drugih sportskih simulacija. Iako bez prave košarkaške konkurencije, ovaj serijal uspevao je da preotme i ljubitelje fudbala, hokeja i drugih sportova obiljem zanimljivih modova, kao i realističnim doživljajem jednog od najpopularnijih američkih sportova. Sa NBA 2K18 autori igre Visual Concepts imali su zadatak ne samo da nadmaše prethodnika, već i da se izbore sa povratkom najvećeg konkurenta NBA Live 18.

Već godinama najveću atrakciju 2K serijala predstavlja MyCareer režim u kojem igrači vode mladog košarkaša od “beton lige” do NBA finala i prstena. Baš iz tog razloga razvojni tim najveći broj inovacija smestio je ovde. Osim interesantne priče, svoju premijeru je ovde doživeo i “Neighbourhood”, otvoreni svet u kojem igrači mogu da unapređuju i šmikaju svog košarkaša, kao i da igraju utakmice.

NBA 2K18

Kao i ranije, unapređivanje košarkaša u karijeri je moguće posetom  teretane u kojoj se igra niz mini-igara. Ovaj segment zna brzo da dosadi što će biti frustrirajuće pogotovo kada se shvati kako vežbanje ne donosi preveliki napredak. Količina grindanja koja je potrebna u ovom režimu blizu je onoj iz MMO ostvarenja što će verovatno odbiti čak i najveće ljubitelje košarke pre nego što dostignu OVR 99.

Izgleda da je Visual Concepts namerno umanjio efekat teretane i zaradu od utakmica kako bi prodao igračima virtuelne novčane jedinice, jer je to često jedini način da se unaprade karakteristike košarkaša bez besomučnog grindanja. Obično ne zameramo previše kada autori žele da monetizuju svoj naslov ukoliko to ne utiče previše na igru, ali je to u NBA 2K18 prenaglašeno. 2K čak prodaje i verziju igre koja košta čak 140 evra, a koja daje veoma vrednih 250.000 novčanih jedinica. Kako bi ovo jednostavnije dočarali, za oko 100 evra, možete da uštedite desetine sati provedenih u igri.

NBA 2K18

Korisna novina ove godine je 2KU u kojem će novi igrači moći da se uhodaju u osnovnu mehaniku igre i nauče kontrole. Mada sportske simulacije obično imaju ovako nešto, trening režim u NBA 2K18 je robustan i dragocen.

U multiplejer sekciji igre najviše se izdvaja MyTeam kao još jedno mesto gde možete da trošite svoje prave pare. NBA verzija FIFA Ultimate Team-a ove godine je dobila dosta novina koji celo iskustvo čine zanimljivijima, mada kada uporedimo sa EA Sports naslovima, čini nam se kao da ugovori za igrače, koji omogućavaju igranje utakmica, i dalje traju prekratko. Bez iznenađenja i ovo se rešava otvaranjem novčanika.

NBA 2K18

Kada se sve pomenuto gurne na stranu i započne utakmica, postaje jasno da NBA 2K18 i dalje predstavlja odličnu simulaciju košarke. Autori su se potrudili da isprave sve ranije propuste. Na primer, veći igrači deluju jače nego ranije, dok sa druge strane dobro tempiran dribling lakše otvara prolaz do koša. Promenjena je i skala za šut koja jasnije daje indikaciju o kvalitetu šuta. Ukratko, utakmice deluju atraktivnije nego ranije i kada bi se gledale samo one, ova igra bi od nas dobio najtopliju preporuku.

NBA 2K18 je dobio grafička unapređenja u odnosu na prethodnika, gde se najviše primećuje bolja animacija igrača, kao i specijalni efekti. NBA 2K serijal već duže vremena se ističe svojim realističnim prikazom, ali se u ovogodišnjem izdanju primećuje da grafički endžin polako pokazuje znake starenja. Doduše, možda smo ovakav utisak stekli zbog lenjosti razvojnog tima, ali Neighbourhood mod je stvarno mogao da izgleda bolje. Ulice su neobično prazne, jer se na njima ne nalaze NPC prolaznici, već samo drugi igrači, koji obično stoje u mesto, zbog čega sve deluje još čudnije. Takođe, mutne teksture, mali nivo detalja, kao i padovi frejmrejta govore nam da Visual Concepts nije obratio previše pažnje na ovaj režim, iako je on jedan od najbitnijih u igri.

NBA 2K18

U igri se još jednom nalazi solidna plejlista muzičkih pesama, a NBA 2K18 je zadržao odlične komentare pre, tokom i nakon utakmica. Sa druge strane, glasovna gluma i karijeri ne predstavlja ništa senzacionalno jer su linije dijaloga ili neuverljive ili odglumljene na loš način. Mislimo da su ljubitelji serijala već i navikli na osećaj gledanja filmova “B” kategorije tokom igranja.

Iako i ove godine NBA 2K pogađa metu, čini nam se kao da je ovog puta lopta malo više odskakala od obruča pre nego što je upala u koš. Naša ocena za igru je visoka, ali je i znatno niža od one koju smo dodelili prošlogodišnjem izdanju, pa se nadamo da će se 2K uozbiljiti pogotovo sada kada ima konkurenciju u obliku NBA Live 18.

Ukratko

NBA 2K18

U poslednje vreme, NBA 2K serijal je bio i ispred većine drugih sportskih simulacija. Iako bez prave košarkaške konkurencije, ovaj serijal uspevao je da preotme i ljubitelje fudbala, hokeja i drugih sportova obiljem zanimljivih modova, kao i realisti
8.3
Ne propuštati!
Izvođenje
8.3
10
Vizuelne karakteristike
8.2
10
Zvuk
8.7
10
9.5
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  Thanks for submitting your rating!
  Please give a rating.

  Thanks for submitting your comment!