Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Pro Evolution Soccer 2018 odgovori na sva najbitnija pitanja – Gamescom 2017

Baš kao i prošle godine i tokom ovogodišnjeg Gamescom sajma pogledali smo najnovije verzije FIFA i Pro Evolution Soccer fudbalskih simulacija, pa vam donosimo naše prve utiske.

Pro Evolution Soccer 2018 nama je odmah bio zanimljiviji najviše zahvaljujući podatku da će PC verzija igre konačno biti identična onoj na konzolama. Mehaniku ovog naslova imali smo prilike da osetimo kroz betu (za novi 3na3 mod igre) koja je neko vreme bila dostupna na konzolama, pa smo tokom Gamescom 2017 sajma potražili dodatne informacije o igri.

Pro Evolution Soccer 2018

Jedno od najvažnijih pitanja je naravno ono koje se tiče timova u igri. U razgovoru sa brand menadžerom PES serijala, Adamom Bhattijem saznali smo da će ovogodišnje izdanje imati još više licenciranih timova nego ranije. Kako on navodi, Konamiju je jako bitno da objasni igračima kako čini sve da ubaci što više pravih timova u igru.

,,Iz nekog razloga igrači misle da mi ne želimo da kupimo licence, što apsolutno nije tačno. Činimo sve kako bi to uradili, ali to jednostavno nije moguće”, Adam Bhatti

Bhatti ovde najviše ukazuje na to da EA Sports ima ekskluzivna prava na upotrebu pravih fudbalskih liga i timova, baš kao što Konami sa druge strane može jedini da koristi imena Lige Šampiona i drugih takmičenja. Kako bi ovaj problem dodatno ilustrovao, Bhatti je naveo da Konami može da koristi samo tri prava tima iz Bundeslige, ali ne i naziv lige, zbog čega su dugo razmišljali koji bi to timovi mogli da budu. Ipak, usled plasmana Partizana i Crvene Zvezde u UEFA Europa League, možemo se nadati da će se sprski klubovi naći u igri, ako ne odmah, onda barem kroz neki naknadni update kao što je to bio slučaj ranije.

Pro Evolution Soccer 2018

Adam Bhatti želeo je da istakne kako zbog ovih specifičnih problema Konami čini apsolutno sve kako bi igra bila što bolja tamo gde je najvažnije – na terenu. Kako objašnjava, Story mod koji je FIFA uvela prošle godine se verovatno nikad neće naći u Pro Evolution Soccer serijalu jer razvojni tim želi da resurse potrebne za izradu ovakve kampanje, koji sigurno nisu mali, uloži na doterivanje mehanike igre.

Neka poboljšanja smo već primetili, ali ni jedno nije tako očigledno kao novi grafički endžin u verziji za PC. Bhatti je naveo da će PES 2018 koristiti punu snagu PS4 Pro konzole, ali kada smo ga upitali da li će PC verzija ipak izgledati bolje zbog snažnijeg hardvera, on je potvrdno klimnuo glavom.

Pro Evolution Soccer 2018

Za kraj, bilo nam je važno da proverimo da li će Pro Evolution Soccer 2018 biti dostupan na Steamu ove godine našim igračima, ali Adam Bhatti nije mogao da nam odgovori na ovo pitanje. On je ipak objasnio da ovde problem predstavlja distributivna politika servisa Steam, a obećao je da će nam proslediti detaljnije objašnjenje uskoro.

Igra izlazi 12. septembra, a demo za konzole će biti objavljen 30. avgusta.

I ovog puta zaključak ostaje isti kao i ranije: izbor između dve fudbalske simulacije zavisiće isključivo od subjektivnog utiska igrača, ali je dobra vest to što PES (pogotovo u PC verziji) deluje bolje nego prošle godine. Da li će Konami ispuniti sva obećanja ostaje da se vidi uskoro.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!