Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Hitman (2016)

Square Enix i IO Interactive su izgleda našli najbrži način kako da igrači zamrze neku njihovu igru. Najnoviji Hitman naslov zahteva stalnu internet konekciju i epizodnog je karaktera što se pokazalo kao pogubna kombinacija za Agenta 47. No, kako je vreme odmicalo i kako su stizale nove epizode postajalo je sve jasnije da se u suštini radi o naslovu koji je prerano otpisan.

Ove dve odluke su bez ikakve sumnje najveće mane ovog ostvarenja. Baš kao i u slučaju Telltale Games naslova, epizodna podela činila je da se teže prati singlplejer priča, naročito jer je ona jedna od zanimljivijih u Hitman serijalu. Ovo posebno mislimo na to kako se sve epizode, iako deluju nepovezano, postepeno povezuju u jednu celinu. Ne želimo da vam otkrijemo previše detalja, osim što moramo da naglasimo da je možda sad, kada su sve epizode izdate, najbolji momenat da se odigra singlplejer. Doduše, autori su i na kraju morali da ostave jedan opaki cliffhanger, čisto kako bi navukli igrače da se uključe u drugu sezonu.

Hitman 2016

Svaka epizoda namerno je kreirana tako da igračima ponudi potpuno drugačije okruženje. Samim tim prethodnih meseci sa Agentom 47 prošetali smo kroz francuski šato, kroz sunčanu Sapienzu ili neke druge zanimljivo dizajnirane lokacije. Osim drugačijih tekstura svaka destinacija donosi i različite načine za likvidaciju meta. Nekada su to dobre pozicije za smrtonosan pucanj ili skrivena mesta bliski okršaj, a nekada su poneđena komičnija i kreativnija rešenja.

Osim osnovnog moda igre na izboru su još i Contracts, Elusive targets i Escalation koji će igračima ponuditi još dosta sati dodatne zabave. Contracts, slično kao u prethodnoj igri, omogućuje igračima da razmenjuju misije koje sami kreiraju. Pored izbora okruženja, oni mogu da određuju mete i posebne uslove.

Hitman 2016

Nešto zanimljivije deluje Escalation mod u kojem autori sami definišu igračima zadatke sve veće težine. Na primer ukoliko je na početku jedna misija zahtevala da se meta eliminiše u vojničkoj uniformi, ona naredna će odrediti da se ta uniforma nosi najviše 60 sekundi, a da se osoba likvidira unapred predodređenim oružjem.

Najinteresantniji su Elusive Targets zadaci koje IO Interactive objavljuje periodično i koji imaju ograničeno vreme za izvršenje. Igrači imaju samo jednu šansu da eliminišu zadate mete, a ako ne uspeju u tome, ili propuste da učestvuju, novu priliku navodno nikad više neće imati. Ovaj koncept deluje veoma ograničavajuće, naročito kada se uzme u obzir da su neke misije zanimljive, a u kojim igrači možda neće moći da učestvuju iz nekih objektivnih razloga. Sa druge strane, baš zbog takvog pritiska, u ovom obliku Hitman deluje možda i najatraktivnije.

Hitman 2016

Sada kada su sve epizode objavljene i ponuđene u jednom paketu, rešen je jedan problem novog Hitmana, ali zahtev za stalnom internet konekcijom neće biti uklonjen u skorije vreme. Mada singlplejer priča može da se igra u oflajn režimu, zanimljivo je to što igra isključuje deo sadržaja u ovom obliku. Takođe, kreiraju se i odvojene snimljene pozicije što stvara dodatne probleme. To samim tim povlači zaključak da je bolje da igrači, ukoliko već imaju dobru internet konekciju, ostanu u onaljn režimu. Za Elusive targets mod potrebno je ujedno imati stabilnu vezu, jer u slučaju problema gubi se ta jedna prilika da se izvrši zadatak.

Jasno nam je da su autori želeli da zaštite svoj rad od piraterije, ali ovakav sistem samo šteti igračima koji su pošteno platili svoju kopiju igre. Naravno, ovako će sigurno ostati sve dok se Square Enixu i IO Interactiveu isplati da plaćaju servere.

Hitman 2016

Ovaj naslov izgleda lepo, ali ne zbog tehničkih karakteristika endžina, već zbog samog dizajna lokacija. Baš zbog toga Hitman uspešno sakriva sve nedostatke, mada bagovi mogu da se primete tu i tamo.

Novi Hitman uspeo je da nas oduševi i sada bismo ga rado uvrstili u jedno od najprijatnijih iznenađenja godine. I pored svih mana najnoviji nastavak je bolji od Absolutiona i može se staviti rame uz rame sa Blood Money prethodnikom. Ukoliko volite Agenta 47 i stealth igre, ovo je ostvarenje koje bi trebalo obavezno da nabavite.

Ukratko

Hitman (2016)

Square Enix i IO Interactive su izgleda našli najbrži način kako da igrači zamrze neku njihovu igru. Najnoviji Hitman naslov zahteva stalnu internet konekciju i epizodnog je karaktera što se pokazalo kao pogubna kombinacija za Agenta 47. No, kako je
8.4
Ne propuštati!
Izvođenje
8.4
10
Vizuelne karakteristike
8.5
10
Zvuk
8.2
10
9
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!