Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Watch Dogs 2

Watch Dogs se danas pamti kao jedan je od onih naslova koji je obećavao mnogo, a ispunio malo. I pored svega toga ovaj solidan naslov nekako je uspeo da skupi dovoljno interesovanje igrača za nastavak. Razvojni tim ovog puta zasukao je rukave i predstavio nam skoro pa potpuno drugačiji nastavak.

I ovog puta glavna tema je privatnost podataka i to kako danas olako dajemo svoje lične informacije unutar internet brauzera. Igrač je ovog puta u ulozi Marcusa Hollowaya koji sa hakerskom grupom DedSec želi da otkrije istinu o tome kako se ovi podaci zloupotrebljavaju. Za glavno bojište ove bitke je odabran zalivski region San Franciska koji obuhvata četri grada i mnogo prilika za ostvarenje pomenutog cilja.

Watch Dogs 2

Watch Dogs 2 nakon uvodne špice, baš kao i njegov prethodnik, ne uspeva da iskoristi ovu temu na najbolji način. Sa ispadima poput krađe automobila iz filmskog studija ili pošalicama na račun Googlea deluje kao da je autorima cilj bio više da nasmeje nego da zapita igrača. Pa i sama veza glavnog junaka i osnovne priče lako se gubi u više navrata, sve u cilju što veće zabave.

To je ono što će verovatno najveći broj igrača i očekivati od naslova koji je inspirisan Grand Theft Auto serijalom. Baš kao i u GTA franšizi i u Watch Dogs 2 se lako zaboravlja cilj kada se jednom nađe na ulicama San Franciska. Mapa igre je prepuna sporednih hakerskih zadataka, pa sloboda koju pruža Watch Dogs 2 deluje izvrsno i garantuje nebrojene sate zabave.

Watch Dogs 2

Cover sistem je ipak najbolji primer da ne funkcioniše sve savršeno, jer će se Markus često “lepiti” za zidove i objekte po svom nahođenju, a ne onako kako mu je igrač naredio. Ovo naravno donosi velike probleme u okršajima sa protivnicima koji i ovako nisu mačiji kašalj. Šunjanje koje se najčešće zanemaruju u ovom tipu igara u Watch Dogs 2 deluje kao bitnije jer u pojedinim scenama frontalni napad deluje kao čisto samoubistvo. Ovako nešto skreće pažnju da je Stealth princip važan deo igre, zbog čega Marcusu na raspolaganju stoji niz zanimljivih gedžeta. Sa druge strane, vožnja nas nije oduševila, jer je ponašanje vozila čudno što naročito naglašeno u brzim mašinama koje pri maksimalnim brzinama postaju neupravljive.

Multiplejer takođe donosi dosta novina u odnosu na prethodnika… Ali kada radi kako treba. Tokom našeg testa potraga za drugim igračima trajala je u nedogled i bila je uspešna tek u manjem broju slučajeva. Mada je Ubisoft zbog problema sa multiplejerom morao da privremeno ugasi servere, problemi očigledno nisu izostali ni nekoliko nedelja nakon što je onlajn ponovo pušten u rad. Pored modova viđenih u prethodniku, najzanimljivije deluje rešenje policijskih potera, jer sa petom “zvezdicom” ne dolazi vojska, već policija poziva druge igrače čiji će zadatak biti da vas zaustave.

Watch Dogs 2

Iako smo dosta daleko od San Franciska i Silicijumske Doline, u Watch Dogs 2 se lako mogu prepoznati najbitnije lokacije iz zalivske oblasti San Franciska. Jasno je da se u igri nalazi minijaturna verzija ovog regiona, ali se razvojni tim potrudio da ponudi raznovrsnost mešajući urbanu džunglu, predgrađe, kao i prirodno okruženje. Sve to izgleda jako lepo u grafičkom endžinu Watch Dogs 2 koji ovog puta i nije daungrejdovan  u odnosu na prvobitne trejlere.

Za pohvalu je i to što igra radi sasvim solidno na kompjuterima, ali to nije slučaj i sa konzolama. Frejmrejt će značajno opasti pri bilo kakvim natrpanijim scenama, što PlayStation 4 Pro donekle rešava. Ovo je i jedina prednost najnovije Sonijeve konzole, jer ova verzija igre i ne izgleda preterano bolje u odnosu na običnu.

Mada ne nudi naročito interesantnu priču, Watch Dogs 2 ima dosta zanimljivog sadržaja koji će igrače sigurno zadržati uz ekrane. Napor autora i velika želja da isprave sve greške prethodnika dala je pozitivne rezultate zbog čega moramo da vam preporučimo ovo ostvarenje.

Ukratko

Watch Dogs 2

Watch Dogs se danas pamti kao jedan je od onih naslova koji je obećavao mnogo, a ispunio malo. I pored svega toga ovaj solidan naslov nekako je uspeo da skupi dovoljno interesovanje igrača za nastavak. Razvojni tim ovog puta zasukao je rukave i preds
8.2
Ne propuštati!
Izvođenje
8.2
10
Vizuelne karakteristike
8
10
Zvuk
8.7
10
8.5
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!