Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Mafia III

Nakon šest godina pauze konačno je stigao Mafia III, nastavak jednog od najpoznatijih igračkih serijala. Mada je Mafia II bila daleko od savršene igre, ona je postavila dobru osnovu za potencijalan nastavak, ali niko nije mogao da očekuje ono što će treća igra doneti.

Za početak, radnja igre je pomerena u 1969. godinu, a za glavnog junaka je izabran Linkoln Klej. Priča o ovom veteranu Vijetnamskog rata otkriva njegov uspon na tron kriminalnog podzemlja fiktivnog grada po imenu Nju Bordo. Scenario je zanimljivo osmišljen, jer će detalji biti prepričani u vidu dokumentarca snimanog u današnjici. Još zanimljivije deluje zaplet koji poseduje sve elemente nekog od najboljih filmova.

Mafia III

Mafia III koristi formulu koju smo videli u prethodnicima: ovaj naslov je akciona igra sa pogledom iz trećeg lica. Nju Bordo je predstavljen u vidu velike mape koju igrač može da istražuje ili obilazi nekim od brojnih vozila. Ovde se na žalost mora reći da autori nisu bili previše originalni i kao da su namerno hteli da što pre dosade igraču. Zadaci u igri se često ponavljaju i neoriginalni su, pa će igrači već posle pete ili šeste misije imati osećaj kao da su videli sve.

Čak je i sam gejmplej lošiji od onog u sličnim ostvarenjima, a kao najbolji primer toga je trapav cover sistem. Povrh svega toga, mora se priznati da ni veštačka inteligencija protivnika nije sjajna, te eliminacija neprijatelja nikad neće predstavljati problem – oni kao da sami naleću na metke.Kako bi najbolje objasnili koliko ova igra može da bude dosadna navešćemo i da Mafia III nema fast travel sistem, što obično podrazumeva monotonu vožnju od tačke A do tačke B.

Mafia III

Jedna od novina koju ipak vredi spomenuti jeste osvajanje distrikta. Svaki put kada se zauzme nova teritorija, Linkoln će moći da postavi kao vođu nekog od svojih saradnika. Zauzvrat oni će mu dati vredne bonuse poput novog oružja ili sposobnosti. I dok je pohvalno to što se ovde pojavljuje protagonista prošle igre Vito Skaleta, mora se primetiti da nisu svi likovi podjednako korisni za glavnog junaka zbog čega će se neki lako zanemarivati. To na kraju rezultuje otvorenim ratom, što je opet predstavljeno kroz repetativnu akciju.

Autori su dali sve od sebe da naracija priče bude izvedena na što bolji način, pa Mafia III ima kvalitetnu glumu i odličan izbor muzičkih numera koje su bile aktuelne krajem šezdesetih godina prošlog veka. Sa druge strane vizuelna prezentacija igre ne deluje preterano sjajno i kada smo mi prelazili igru naleteli smo na više nezgodnih bagova. PC verzija ovog naslova stigla je sa ograničenjem frejmrejta na 30 slika u sekundi, što su autori pod pritiskom igrača brzo ispravili, ali se i nakon nekoliko apdejtova i dalje oseća loša optimizacija igre.

Mafia III

Obzirom da je ovaj naslov smatran jednim od najvećih favorita za igru godine, ovakvi nedostaci kao i ostatak igre su nas veoma razočarali. Sa druge strane, ukoliko ste obišli svaki ćošak Los Santosa i tražite nešto slično onda Mafia III ne predstavlja loš izbor. I pored odlične priče i solidnog izvođenja, vrlo brzo će se osetiti razočaranje zbog onoga što je ovaj naslov mogao da bude.

Ukratko

Mafia III

Nakon šest godina pauze konačno je stigao Mafia III, nastavak jednog od najpoznatijih igračkih serijala. Mada je Mafia II bila daleko od savršene igre, ona je postavila dobru osnovu za potencijalan nastavak, ali niko nije mogao da očekuje ono što će
6.8
Zanimljivo
Izvođenje
6.8
10
Vizuelne karakteristike
6.7
10
Zvuk
6.6
10
9.2
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Gejmplej
    Grafika
    Zvuk
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Thanks for submitting your comment!