Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

NBA 2K17

NBA 2K serijal u ovom trenutku podseća na zlatne godine Čikago Bulsa sa Michaelom Jordanom, tima koji je potpuno dominirao NBA ligom tokom devedesetih godina prošlog veka. NBA 2K17 jedina je simulacija ovog sporta koju ćemo dobiti ove sezone ali zar je to zaista problem ako uzmemo u obzir njegov kvalitet?

NBA 2K16 verovatno će zauvek biti upamćen po tome što je čitav My Career mod režirao slavni Spike Lee, ali i jer je ovaj režim zapravo bio jedna od najslabijih komponenti ovog naslova, pre svega zbog linearnosti i priče koja nije na nivou scenarija za neke od filmova ovog velikog navijača Njujork Niksa.

NBA 2K17

Ovogodišnje izdanje priča je o mladom košarkašu koji dolazi na koledž sa statusom najboljeg igrača srednje škole. Kroz kratku NCAA karijeru (koja se i ove godine svodi na samo par utakmica) bićete u prilici da izgradite sopstvenu reputaciju i izborite se za što bolje mesto na NBA draftu. Ovogodišnja karijera unikatna je u smislu da ćete gde god da odete, uz sebe imati saigrača Justicea Yanga, kog tumači Michael B. Jordan. Iako scenario ni ove godine ne uspeva da se otrgne iz zagrljaja otrcanosti, radnja je generalno zanimljiva i poput Journey moda u FIFA 17, pomaže nam da malo bolje razumemo kako izgleda život jednog početnika u svetu profesionalnog sporta.

Jedina ozbiljnija zamerka jeste sve veća pohlepa razvojnog tima – napredovanje ide vrlo sporo a igra će vam vrlo često pri startovanju nuditi razne propuste za kupovinu kredita pravim novcem kako biste to prevazišli. Sušta suprotnost od toga je Blacktop mod, tj. ulični basket koji se i dalje svodi na jedan jedini teren iako ih je pre deceniju bilo i desetak.

Već neverovatno kompleksni MyGM dodatno je proširen ove godine nekim nestvarnim mogućnostima, poput toga da ligu proširite za čak šest timova. Možete recimo vratiti u život Sijetl Supersonikse ali i stvoriti potpuno nov tim. Dalje, možete čak menjati i pravila, recimo skratiti vreme trajanja napada, promeniti pravila vezana za izlazak iz bonusa ili način draftovanja. U tom slučaju, za promenu pravila potrebna su 23 glasa ali ako vam se ne dopada ova ideja, možete je isključiti.

NBA 2K17

Kad je o reč o gejmpleju, najuočljivija je nova skala za šut koja je jasnija za upotrebu. Dok prošle godine ni savršen šut nije garantovao pogodak, ovog puta to znači da imate siguran koš. Naravno, i dalje je potrebno upoznati igrače, odnosno njihovu tehniku šuta pre nego što počnete da ih pogađate. Savršen tajming nije nimalo lako postići, čak ni sa linije slobodnih bacanja. Ove godine driblinzi su brojniji i efikasniji nego ranije pa ih treba obilato koristiti.

Sviđa nam se i što je smanjen broj grešaka pri dodavanju pa lopte više ne završavaju tako često u autu. Sem toga, definitivno se isplati biti malo agresivniji u pokušaju da ukradete loptu mada to za posledicu ima ne samo više faulova već i šansu da ispadnete iz igre. Kontrolni sistem je neverovatno kompleksan (postoje tri načina dodavanja!) ali ne morate ga savladati do kraja osim ako ne nameravate da se okušate na poslednja dva nivoa težine.

Nažalost, 2K17 izgubio je deo licenciranog sadržaja – svi legendarni timovi iz prethodnika su tu (nema novih) ali neke ekipe imaju tek po 8 pravih igrača. Doduše, uglavnom fale epizodisti (poput Scotta Burrela ili Randyja Browna u Bulsima iz devedesetih) a i dalje niko od njih nema prave trenere. Igra i ove godine poseduje licencu za Evroligu i njene učesnike, ali ne samo takmičenje. Takođe, ne treba ni napominjati da je ovim klubovima posvećeno daleko manje pažnje.

NBA 2K17

Iako endžin pokazuje neke znake starosti, NBA 2K17 je prelepa igra gde je svakom igraču posvećena dužna pažnja kad je reč o svakom detalju, poput tetovaže, brade, frizure ili boje patika. Autentičnost koju većina igrača ni ne primeti je strašno važna za Visual Concepts, u tolikoj meri da su vizuelni modovi za igru gotovo u potpunosti izumrli. Na prosečnim mašinama sve radi jako lepo i pri punom nivou detalja, makar kad je reč o samoj utakmici jer vizuelno raskošni uvodi obaraju fps za nekoliko desetina.

Bez greške je i zvučna komponenta – već je postalo nemoguće prebrojati sve analitičare i komentare na utakmicama i u studiju a sad je to još teže jer se neki od njih pojavljuju samo na određenim utakmicama. Mnogo je rađeno i na atmosferi tako da su tu autentični džinglovi pa i male razlike u načinu navijanja.

NBA 2K17 jeste naslov koji biste mogli da igrate sve do sledećeg izdanja a da opet ne stignete da isprobate sve što on nudi. Ovo je izuzetno kompleksna igra koju ipak možete prilagoditi sebi po volji pa nema razloga da je preskočite!

Ukratko

NBA 2K17

NBA 2K serijal u ovom trenutku podseća na zlatne godine Čikago Bulsa sa Michaelom Jordanom, tima koji je potpuno dominirao NBA ligom tokom devedesetih godina prošlog veka. NBA 2K17 jedina je simulacija ovog sporta koju ćemo dobiti ove sezone ali zar
9.3
Ne propuštati!
Izvođenje
9.3
10
Vizuelne karakteristike
9.5
10
Zvuk
9.2
10
9.8
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!