Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Farming Simulator 17

Farming Simulator serijal je jedan od onih koji je gotovo nemoguće shvatiti ozbiljno. Mada ne poseduje žar Battlefielda i uzbudljivu priču Uncharteda, razvojni tim Giants Software učinio je sve da što vernije predstavi život vrednog poljoprivrednika. Tema jeste neobična, ali pristup koji autori imaju prema ovoj franšizi izdvaja se o drugih “Simulator” igara koji nam stižu u talasima iz Nemačke, te godinu za godinom uspešno privlači našu pažnju.

Farming Simulator 17

Radi se dakle o simulaciji farmerskog života, gde se na početku igre dobija posed, nešto inicijalnog kapitala za ulaganje i osnovna mehanizacija. Igrač potom ima zadatak da svoje bogatstvo uveća obradom zemljišta i/ili uzgojem stoke. Najveći deo igre odvijaće se iz prvog lica ili za volanom traktora, gde se najbolje primećuje koliko je Giants Software posvetio pažnje najsitnijim detaljima. Naime, svaka mašina ima toliko mogućnosti da je igranje bez spiska osnovnih komandi gotovo nemoguće i nakon nekoliko desetina sati provedenih u igri, a da ne pričamo o tome što je potrebno poznavati i kako one tačno funkcionišu.

Ponašanje različitih plugova, prskalica i ostalih mašinerija iznenađujuće je detaljno, a isto se može reći i za ekonomski model koji je ubačen u igru. Jednostavno rečeno, Farming Simulator predstavlja prijatno iznenađenje na apsolutno svakom koraku.

Sa druge strane, iako je gejmplej kompleksan, igra ni u kom smislu nije teška i često je veoma zabavna, ako ni zbog čega drugog onda zbog svoje opuštajuće prirode. FS17 lako može da proždere svo vaše vreme, jer će i najjednostavniji zadaci znati da potraju.

Farming Simulator 17

Oni koji budu želeli dodatni izazov mogu da se oprobaju sa prijateljima u kooperativnom režimu, a velika novina ove godine je i podrška za modove, mada je njihov broj u vreme pisanja ovog teksta veoma skroman.

Farming Simulator 17 donosi dve mape (ruralni američki predeli i nešto što najviše liči na Chernarus iz DayZa), kao i veliki broj najrazličitijih vozila, uključujući tu čak i vozove (da, nekako je i to dospelo u igru)! Još jednom moramo da istaknemo da je dosta truda uloženo u razvoj ovog naslova, verovatno i najviše novčanih sredstava do sad, pa najnoviji nastavak izgleda i bolje od prethodnika. Ipak, grafički model nije ujednačenog kvaliteta, pa dok neki detalji i specijalni efekti uspevaju da oduševe, drugi će delovati kao da nisu napredovali u poslednjih 3-4 godine.

Farming Simulator 17

Nakon dosta provedenog vremena na farmi, teško je zaobići kvalitet koji ima FS17. Ipak, istovremeno se ne može pobeći ni od činjenice da se radi o igri rezervisanoj samo za mali broj igrača. No, kako se radi o najboljem Farming Simulatoru do sad, baš ti gejmeri će sigurno uživati u svakoj njegovoj sekundi.

Ukratko

Farming Simulator 17

Farming Simulator serijal je jedan od onih koji je gotovo nemoguće shvatiti ozbiljno. Mada ne poseduje žar Battlefielda i uzbudljivu priču Uncharteda, razvojni tim Giants Software učinio je sve da što vernije predstavi život vrednog poljoprivrednika.
7.1
Zanimljivo
Izvođenje
7.1
10
Vizuelne karakteristike
7
10
Zvuk
7.4
10
8
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Gejmplej
    Grafika
    Zvuk
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Thanks for submitting your comment!