Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Warhammer 40,000: Eternal Crusade

Warhammer 40,000 univerzum deluje kao beskonačna inspiracija za proizvođače video igara. Popularna stona igra do sad je promenila nekoliko različitih žanrova, ostavljajući u svakom svoj lični pečat (Dawn of War recimo ne bi trebalo propustiti). Samim tim i ne čudi nas previše to što je Eternal Crusade otišao u potpuno novom smeru u odnosu na prethodna digitalna ostvarenja, ali ovog puta možda ne sa tako sjajnim rezultatima.

Warhammer 40000 Eternal Crusade

Warhammer 40k: Eternal Crusade je MMO pucačka igra sa pogledom iz trećeg lica koji na svež način dočarava okršaje četiri prepoznatljive frakcije: Space Marines, Eldar, Ork i Chaos Space Marines. Očigledno je da su autori želeli da pozajme ideje iz Planetsidea, protiv čega se verovatno ne bi bunio ni jedan obožavalac Warhammera, da je sve izvedeno kako treba.

Naime, nije potrebno dugo da se shvati da je u pitanju samo još jedna tipična pucačina, bez ikakvih novih ideja. Autori su se trudili da to izbegnu i to je odmah jasno jer Eternal Crusade poseduje ogroman stepen podešavanja likova. Svaka frakcija ima na raspolaganju hiljade raznovrsnog naoružanja i opreme. Međutim, kada se to uradi ostaje samo prosečna igra na koju niko ne bi obratio pažnju da nema “Warhammer” u svom imenu.

Warhammer 40000 Eternal Crusade

Eternal Crusade ne može da se pohvali vrhunskim grafičkim endžinom, ali deluje impresivno najviše zbog odličnog dizajna i velikih arena u kojim će se održavati okršaji. Ono što najviše oduševljava je to što je u igru ubačeno preko 60 mapa koje poseduje različite konfiguracije terena.

Najveći problem sa ovim naslovom je taj što on i dalje deluje kao da je u beti. Mada je zvaničnoj premijeri igre prethodio dug period testiranja i “peglanja”, broj bagova kao da se nije drastično smanjio. Situacija je možda čak i lošija nego ranije, što deluje gotovo neverovatno. Razvojni tim aktivno ispravlja greške, ali ne deluje kao da će u skorije vreme oni moći da predahnu.

Baš zbog toga ne možemo da damo visoku ocenu ovom naslovu. Eternal Crusade svakako ima svoje dobre momente i zato se nadamo da će Behaviour Interactive zasukati svoje rukave.

Ukratko

Warhammer 40,000: Eternal Crusade

Warhammer 40,000 univerzum deluje kao beskonačna inspiracija za proizvođače video igara. Popularna stona igra do sad je promenila nekoliko različitih žanrova, ostavljajući u svakom svoj lični pečat (Dawn of War recimo ne bi trebalo propustiti). Samim
6.5
Zanimljivo
Izvođenje
6.5
10
Vizuelne karakteristike
6.1
10
Zvuk
8.2
10
8.7
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!