Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Konamijev veliki promašaj: PES 2017 zabranjen igračima iz Srbije!

Konamijeva fudbalska divizija već godinama se veoma nekorektno ponaša prema PC igračima time što grafički (pa i gejmplej) endžin Pro Evolution Soccera drži na nivou verziju za PS3 i Xbox 360 ali još gore prolazi publika iz Srbije kojoj je zabranjeno da kupi igru pa čak i preuzme demo!

Ukoliko pokušate da odete na Steam stranicu igre koja se nalazi ovde, sve što ćete dobiti jeste poruka, “This item is currently unavailable in your region” (ovaj sadržaj trenutno nije dostupan u vašem regionu).  Ovo zapravo i nije nova pojave jer je isti slučaj bio i sa PES 2016 pa je PES 2015 poslednji naslov koji je regularno mogao da se preuzme u Srbiji. Zbog čega se ovo radi potpuno je nejasno jer sve statistike pokazuju da je Steam prodaja u Srbiji i čitavom regionu sve bolja.

Ipak, kako nam javlja Maremas, sa Maremas’ PES Tutorials, moguće je “prevariti” Steam i demo igre preuzeti odavde. Isto tako, ukoliko ste od nekog kupili ključ za igru (na primer odavde), nju možete aktivirati bez problema.

Na kraju, PES 2017 svakako poseduje zloglasnu Denuvo zaštitu a igra čak zahteva i da stalno budete onlajn što znači da ne možete biti u Steam offline režimu i igrati je. Uporedite ovo sa EA Sportsom i FIFA 17 koja igračima nudi čak i više nego publici na Xbox One i PlayStationu 4. Ako vam se igra PES, jedini mogući izbor je PlayStation 4 ili Xbox One varijanta koja na sreću radi bez ikakvih ograničenja.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!