Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

NHL 17

Nijedan serijal sportskih simulacija ne može da se pohvali svojom konzistentnošću kao što je to slučaj sa EA Sportsovom NHL franšizom. Pomalo je zanimljiva takva situacija, jer hokej baš i ne spada u red najpopularnijih sportova. To očigledno ne umanjuje želju autora da igračima ponude kvalitetno NHL izdanje svake godine.Doduše, jedini izuzetak ovog pravila koji odmah pada na pamet je NHL 15, koji je izbacio veliki broj očekivanih modova i opcija nakon čega je razvojni tim pokupio žestoke kritike.

Prošlogodišnje izdanje je zato dobilo težak zadatak da ispravi sve greške, zbog čega su čak i najpoznatiji NHL gejmeri bili pozvani da utiču na razvoj igre usled čega je NHL 16 doneo možda i najveći korak unapred u odnosu na prethodnika. Zato od NHL 17 i nismo očekivali preveliki napredak, ali je EA Sports Canada ipak uspeo da nas obraduje nekim sitnicama.

NHL 17

Izmene na prvi pogled nisu očigledne i biće potrebno da se malo dublje zagrebe ispod površine. Umesto velikih poboljšanja, autori su radili na brojnim sitnijim izmenama koje se tokom utakmica i same igre itakako osećaju.

Broj modova, pa čak i njihova organizacija u menijima je ostala manje-više ista, ostavljajući samo dugogodišnjim igračima privilegiju da primete sve što je doterano. Franchise mod je na primer dobio neke nove funkcije poput određivanja cena karata za svaku utakmicu, a sa druge strane Ultimate Team je dobio Draft Champions režim, gde igrači imaju zadatak da sastave najbolji tim u odnosu na zadate uslove. Dodat je World Cup mod, za sve ljubitelje svetskog prvenstva, a EASL ima opcije za sređivanje dvorana, dresova itd.

NHL 17

Ukratko, kada se pogleda ovogodišnje izdanje, deluje kao da je EA Sports Canada učinio sve da ovaj naslov bude najkompletniji do sad. Pored toga i igra deluje brža nego ranijem, zahtevajući hitre reakcije igrača. Ova sportska simulacija tera igrača da razmišlja o napadu još dok je u odbrani, jer jednom kada se dođe u posed paka preostaje malo vremena za akciju. Mada je hokej dinamičan sport sam po sebi, za ovakav tempo najviše je zaslužan unapređen AI protivnika koji kažnjava svaku grešku.

Novi igračima ovako nešto možda će delovati previše kompleksno i teško za navikavanje, zbog čega je pohvalno to što su autori su doradili sistem pomoći koji će bolje objašnjavati kako igra na ledu tačno funkcioniše. I prošle godine tutorial sistem je bio dobar, ali NHL 17 je dobio još bolju verziju što je svakako vredno pohvale.

NHL 17

Mada se i prethodnih godina moglo malo zameriti vizuelnoj prezentaciji igre, razvojni tim uspeo je da dodatno usavrši grafički endžin. Hokejaši i golmani imaju nove animacije pa deluju još realnije nego pre, dueli su intenzivniji pa utakmice deluju baš kao one na televizijskim prenosima. Mada je ovo jedan od najstarijih argumenata, zaista je ponekad lako dobiti iluziju da se gleda prenos, a ne jedna video igra. Sa druge strane zvuk kao da nije bitnije unapređen, pa će repetativni komentatori dosađivati svima koji su igrali prethodno izdanje.

NHL 17 je definitivno najbolji do sad, a jedino može da se zameri što nije doneo toliko novog sadržaja kao njegov prethodnik. Sve je bolje nego ranije, ali se u isto vreme ništa ne izdvaja kao da je od epohalnog značaja. Ipak, ukoliko ne očekujete značajan korak napred ili ste preskočili NHL 16 nemojte da propustite ovu igru.

Ukratko

NHL 17

Nijedan serijal sportskih simulacija ne može da se pohvali svojom konzistentnošću kao što je to slučaj sa EA Sportsovom NHL franšizom. Pomalo je zanimljiva takva situacija, jer hokej baš i ne spada u red najpopularnijih sportova. To očigledno ne uman
8.2
Ne propuštati!
Izvođenje
8.2
10
Vizuelne karakteristike
8.1
10
Zvuk
9.2
10
7.5
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Gejmplej
    Grafika
    Zvuk
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Thanks for submitting your comment!