Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

One Piece: Burning Blood

One Piece: Burning Blood je najnovija igra u One Piece serijalu koja je inspirisana istoimenom mangom i animeom autora Eiichiro Ode. Imamo osećaj kao da možda i nije bilo potrebe da napišemo ovako nešto, jer posle više od 500 epizoda serije i ogromnog broja objavljenih knjiga, ne verujemo da postoje osobe koje do sad nisu čule za One Piece. I dok originalno “štivo” beleži veliku popularnost isto se ne može reći i za igre, koje su do sad uglavnom bile previše mlake da bi držale pažnju na duže staze.

Burning Blood počinje snažno pozajmljujući priču iz jedne od avantura One Piecea – Paramount War. Radnja je ispričana iz perspektive četiri različita junaka, a za prezentaciju je iskorišćen cell-shaded grafički endžin koji se savršeno uklapa u izvornog materijala. Na žalost story mod traje samo četiri sata što je definitivno premalo. Takođe, nisu ispričani ni detalji koji su prethodili dešavanju iz igre, čime se stiče utisak da će u igri uživati samo najveći ljubitelji serijala.

One Piece Burning Blood

Sistem borbi je srećom pripreman sa više pažnje. Razvojni tim Spike Chunsoft potrudio se da dočara atmosferu uzora, pa svaki lik u igri (a ima ih zaista mnogo) ima svoje specijalne udarce i ponaša se različito od drugih.

Već samo ovim Burning Blood se razlikuje od drugih ostvarenja koje smo imali prilike da odigramo. Pozicija kamere je drugačija u odnosu na Tekken ili Virtua Fighter serijal, a arene su ogromne, pa će se igrači više vremena juriti po njima nego tući. Na izboru su okršaji jedan na jedan pa sve do 3 na 3, gde u ovoj poslednjoj kombinaciji mora da se vodi računa i o strategiji.

One Piece Burning Blood

Kao što smo rekli arene su velike, ali su zato prazne. Njih devet koliko je ubačeno u igru su lepo dizajnirane, ali zato nisu animirane poput onih u drugim igrama što malo kvari atmosferu. Doduše, ovako nešto ćete primetiti tek između okršaja. Igra je već odavno stigla na konzole, a mi smo sada isprobali PC verziju koja funkcioniše skoro bez ikakvih problema.

One Piece: Burning Blood naslov je koji je namenjen isključivo multiplejer igri. Mada se ovo možete reći za skoro svaku tuču, singlplejer mod je u ovom naslovu previše siromašan, a dešavanja na ekranu su takva da mame osmehe, pa je kao stvorena za igru u društvu. Pogotovo ako se tu nađe i neki One Piece fan.

Ukratko

One Piece: Burning Blood

One Piece: Burning Blood je najnovija igra u One Piece serijalu koja je inspirisana istoimenom mangom i animeom autora Eiichiro Ode. Imamo osećaj kao da možda i nije bilo potrebe da napišemo ovako nešto, jer posle više od 500 epizoda serije i ogromno
6.8
Zanimljivo
Izvođenje
6.8
10
Vizuelne karakteristike
6.7
10
Zvuk
8.1
10
7.7
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!