Da li Amiibo uskoro stiže na mobilne telefone?

Mobilne igre Mobilni telefoni Nintendo Slider Vesti

Popularne Amiibo figurice možda će uskoro moći da se koriste na mobilnim telefonima, ako je suditi po rečima Shigeru Miyamotoa.

U ovom trenutnku ne možemo ništa zvanično da najavimo, ali je to nešto što nam je veoma zanimljivo, pogotovo jer je Apple najavio da će možda koristiti NFC tehnologiju.

Naravno, ovakva izjava daleko je od nečeg konkretnog. Ipak, kada imamo na umu novu saradnju kompanija Apple i Nintendo, možda igre koje podržavaju Amiibo figurice i nisu tako deleko od realnosti.

Podsetimo, Amiibo predstavljaju malene figurice koje u sebi imaju NFC čip, a koje se mogu skenirati na Nintendo Wii U konzoli. Glavna korist od ovakvog skeniranja je u tome što se na taj način dobijaju neke dodatne stvari u igrama, a pojedini naslovi daju još veću značaj ovim figuricama. One su doživele veliku popularnost u gejming svetu i pojedine figurice su već postale kolekcionarski primerci, zbog svoje retkosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password