Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

I am Setsuna

Teško je ostati nerazočaran današnjom ponudom JRPG igara. U moru naslova izdvoji se tek po neko ostvarenje koje je zaista vredno pažnje, dok su ostala tu tek toliko da popune prazninu iako bi im retko ko posvetio pažnju u “dobrim starim danima”. Baš takva nostalgija je verovatno i ono što je pokrenulo “I am Setsuna” projekat.

I am Setsuna

Radi se o interesantnom naslovu koji prati devojku po imenu Setsuna. Ona je predodređena da bude žrtvovana kako bi se smirili demoni koji redovno opsedaju maleno snežno ostrvo. Na putu do mesta održavanja rituala Setsuna će prolaziti kroz brojne avanture, koje će nam na svakom koraku delovati pomalo poznato.

Ovakav utisak ne stiče se zbog reciklirane priče, već zato što je cela igra kreirana pod velikim uticajem ostvarenja koja su bila dominantna na ekranima devedesetih. Kao najbolji primer svakako se izdvaja Chrono Trigger koji je bez sumnje bio i najveća inspiracija.

I am Setsuna

Zbog toga deluje kao da je izvođenje ovog naslova i njena najveća vrlina, ali u pokušaju da se iskopiraju legendarne igre žanra, autori kao da su zaboravili da unesu malo originalnosti. Ipak, čak i ovom obliku, I am Setsuna je zabavna, naročito u kasnijim stadijumima priče kada se razviju sposobnosti likova i protivnici postanu malo izazovniji.

Postavlja se pitanje da li će baš svi igrači stići do te završnice, jer ovaj naslov često daje malo razloga za nastavak igranja. Pored neverovatno monotonih predela i mlakog dodatnog sadržaja, autori nisu preteranu pažnju posvetili ni glavnim junacima, koji bi inače trebalo da predstavljaju okosnicu ovog žanra.
Priznajemo, od I am Setsuna smo zaista očekivali puno i možda zato osećamo da ovaj naslov nije ispunio sva naše želje, ali se zapravo rado o kvalitetnom JRPG ostvarenju koje bi ste trebali da isprobate.

Ukratko

I am Setsuna

Teško je ostati nerazočaran današnjom ponudom JRPG igara. U moru naslova izdvoji se tek po neko ostvarenje koje je zaista vredno pažnje, dok su ostala tu tek toliko da popune prazninu iako bi im retko ko posvetio pažnju u “dobrim starim danima”. Baš
7.6
Zanimljivo
Izvođenje
7.6
10
Vizuelne karakteristike
7.5
10
Zvuk
7.1
10
8.0
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!