Microsoft želeo da se udruži sa Nintendom pre Xboxa

Nintendo Slider Sony Vesti Xbox

Sony, Microsoft i Nintendo danas su najbitnija imena u industriji video igara, ali po najnovijoj izjavi čelnika Microsofta stvari su vrlo lako mogle da budu drugačije.

Po rečima Eda Friesa, Microsoft je želeo da sarađuje sa Nintendom pre nego što se odlučio da kreira svoju konzolu.

Kada smo dobili ideju da stvorimo Xbox odlučili smo se da održimo sastanak sa Nintendom. Seli smo sa Iwatom i ostalima i predstavili šta radimo i šta želimo da stvorimo. Kada smo ih pitali da li žele da sarađujemo oni su rekli ne.

Fries je naveo da bi u toj saradnji Microsoft bio zadužen za mrežno povezivanje, dok bi se Nintendo bavio hardverom, ali je ta ideja odbijena. Zanimljivo je to što je Microsoft sa istom idejom posle otišao i do kompanije Sony, ali ni tad nisu imali sreće.

Ovo svakako podseća na sad već čuvenu priču o saradnji kompanija Sony i Nintendo i koncepta Nintendo PlayStation, pa je zanimljivo kako se istorija ponavlja i u svetu video igara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password