Kupi igru

Titanfall 2

PC Review Sony Xbox
9.1

Fenomenalno

Electronic Arts povukao je potez koji se može protumačiti ili kao neverovatno hrabar ili kao potpuno sulud. Krajem oktobra i početkom novembra u veoma kratkom roku na tržište su stigli dva visokobudžetna FPS naslova baš ovog izdavača. Battlefield 1 smo vam već predstavili, a ovih dana nam je stigao i Titanfall 2. Radi se o dva različita ostvarenja koji bez ikakve sumnje ciljaju istu ciljnu publiku. Baš zbog toga postavlja se pitanje da li novi Titanfall ima dovoljno razloga da odvoji igrače od Battlefielda 1.

Već od prvog pogleda jasno je da je Respawn imao veliku želju da redefiniše sve ono što je uradio do sad. Prvi Titanfall bio je interesantan naslov koji je uvek ostavljao čudan osećaj zbog toga što nema singlplejer kampanju. Sada kada je i Battlefield odlučio da servira neku priču uz uzbudljivi multiplejer, zašto to ne bi uradio i Respawn Entertainment sa Titanfall dvojkom?

Titanfall 2

Glavni junak je Džek Kuper, vojnik koji silom prilike uleće u žustri okršaj Frontier Militie i IMCa. Tada će po prvi put susresti Titana sa oznakom BT-7274 koji će ga pratiti u ovoj avanturi. Mada se scenario nikako ne može smatrati originalnom, sitni detalji tokom kampanje kao i dijalozi glavnih junaka čine da radnja nikad ne bude dosadna. Veliku ulogu u tome čini i odličan tempo koji će igra održavati od svog početka pa do kraja. Jedino što igrači ne bi trebalo da očekuje je preterano dugačka kampanja – Titanfall 2 može da se završi za oko šest sati.

Za to vreme ipak ima šta da se vidi. Nivoi su odlično dizajnirani i testiraće igračevo umeće na svakom koraku. To je baš ono što je čini se, glavna misija ovog naslova: da pripremi gejmere za multiplejer. Baš zbog toga taman kada se naviknete na jedan način igre, Titanfall 2 će preneti fokus na nešto drugo i tako do samog kraja igre.

Titanfall 2

Naravno, za ovakav koncept postoji i dobar razlog. Mada Titanfall 2 deluje kao običan Sci-fi FPS, njegovo izvođenje zakomplikovano je parkur segmentima poput onih iz Mirror’s Edgea. No, autorima ovog serijala ni to nije bilo dovoljno, pa su uvedeni i Titani. Ovi ogromni roboti doneće drugačiji gejmplej, naročito uvođenjem različitih klasa koje dolaze uz drugačiji tip naoružanja. Veliki izbor oružja igrači imaju i kada nisu za komandama titana, ali moć ovih čeličnih zveri itekako se oseća sa svakim korakom.

Multiplejer donosi osam modova koji variraju od pilot vs pilot tradicionalnijih režima, pa sve do onih koji stavljaju veći akcenat na borbu titana. Stvari sad funkcionišu drugačije nego ranije, jer se energija robota ne obnavlja automatski, već se troši čime oni postaju ranjiviji. Bounty hunt mod deluje najzanimljivije u ovom izboru i u njemu smo proveli najviše vremena. Ono što vredi najviše pohvaliti je podatak da autori neće naplaćivati dodatni sadržaj za Titanfall 2. Umesto toga oni će slediti primer Overwatcha koji sve DLCove nudi kao besplatni apdejt za igru, čime ovaj naslov može da ima dugačak vek.

Titanfall 2

Prezentacija igre još jedan je od velikih kvaliteta ovog naslova. Titanfall 2 izgleda odlično, a na konzolama radi u zakucanih 60fps, što će omogućiti uživanje u brzoj akciji ovog ostvarenja. Ovde još jednom moramo da pohvalimo dizajnerski tim, jer svaka nova scena ili mapa zaista deluje drugačije od svega drugog.

Jednostavno, Titanfall 2 je sve ono što je njegov prethodnik morao da bude, ali smo mi spremni da oprostimo ovakvo “kašnjenje” razvojnom timu Respawn Entertainment. Njima treba odati veliko priznanje za ogromna unapređenja koja su uneli u ovo ostvarenje, čineći ga jednim od najprijatnijih iznenađenja ove godine.

Good

  • Fluidno kretanje i brza akcija
  • Nove klase Titana i izmene u multiplejeru
  • Uzbudljiva priča baš ono što je falilo ovom serijalu

Bad

  • Kratka singlplejer kampanja i pomalo predvidljiv scenario
  • Potrebno je vreme da savlada igra

Summary

Titanfall 2 predstavlja unapređenje u svakom segmentu u odnosu na prethodnika - jedno od najprijatnijih iznenađenja ove godine
9.1

Fenomenalno

Izvođenje - 9.3
Vizuelne karakteristike - 9
Zvuk - 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password