Ni No Kuni Wrath of the White Witch Remastered

PC Review Slider Sony
8.9

Odlično

Ni No Kuni Wrath of the White Witch ostao je kod nas upamćen kao ispunjenje naših najslađih snova: igra sa izgledom i atmosferom najboljih Ghibli animea. Nakon osam godina od izlaska igre, tj. šest od premijere u Evropi, došao je red da i jedno od najboljih JRPG ostvarenja dobije remasterizovanu verziju.

Ukoliko do sad niste imali priliku da odigrate Wrath of the White Witch, onda moramo da pretpostavimo da niste imali PlayStation 3 konzolu, ali i da vas pripremimo za niz superlativa kojim ćemo morati da popunimo ovaj opis.

Prvi Ni No Kuni donosi priču o dečaku Oliveru koji je bio običan dečak, prezauzet stvarima koje obični dečaci rade, sve do jednog tragičnog događaja koji mu je potpuno promenio pogled na svet. U tom momentu pojavljuje se magično stvorenje Drippy koje mu otkriva da može da promeni stvari na bolje. Priča na kojoj su zajedničkim snagama radili Level-5 razvojni tim i slavni Studio Ghibli predstavlja prelepu priču o odrastanju, koja će vas potpuno prikovati uz ekran. Još jedan razlog će biti fenomenalno ručno crtane međuanimacije koje naslovu daju poseban bajkoviti šmek.

Ni No Kuni Wrath of the White Witch Remastered Screenshots

Wrath of the White Witch je vešto sklopljen akcioni RPG u kom se akcija zaustavlja pri izboru narednog poteza. Okršaji su uzbudljivi i često izazovni, najviše zbog toga što je veštačka inteligencija saveznika problematična pa će otežavati i ovako često teške okršaje. To je i jedina veća mana koju moramo da uputimo igri, dok nas je sve ostalo oduvalo. Možemo da pohvalimo gejmplej koji poseduje nekoliko zanimljivih mehanika kao što su recimo familiars stvorenja koja mogu da se leveluju zajedno sa glavnim junakom.

Oliver može slobodno da se kreće na bojnom polju, ali i kroz ogroman Ni No Kuni svet koji nudi dosta sadržaja i interesantnih sporednih misija.. Istraživanje jedino „kvare” česti random encounter-i, kojih u ovom naslovu ima možda ipak malo više nego što bi trebalo, ali zbog zanimljivog izvođenje WotWW nikad u potpunosti ne preraste u „grind-fest”.

Ni No Kuni Wrath of the White Witch Remastered Screenshots

Ni No Kuni Wrath of the White Witch je izgledao odlično na PS3 konzoli, pa reći da izgleda prelepo na aktuelnim igračkim platformama je suvišno, naročito što između dva izdanja nije prošlo previše vremena. Igrači u remasteru dobijaju veću rezoluciju i zakucanih 60 slika u sekundi, što je već vredno pohvale, ali nam nije jasno zašto je HDR izozastao, kada ova opcija postoji u drugoj igri. Osim ispeglane grafike, novo izdanje donosi i doteran kod u kojem je ispravljen najveći broj prethodno viđenih problema.

Nismo sigurni da nam je remasterizovano izdanje Ni No Kuni Wrath of the White Which uopšte bilo potrebno, ali smo drage volje opet zaigrali ovo fenomenalno ostvarenje. Jedina prepreka u nabavci ovog naslova je njegova visoka cena koja je približna novim igrama, iako bi ovakva edicija možda trebala da bude upola jeftinija. Ukoliko pak ovo ostvarenje nikad niste igrali, onda mislimo da vredi svaku paru.

Igru nam je poslao Bandai Namco Entertainment, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Good

  • Dizajn, animirani filmovi i grafička prezentacija
  • Priča nalik na najbolje Ghibli filmove
  • Ogroman svet prepun sadržaja

Bad

  • Ne očekujte prevelike izmene u odnosu na PS3 verziju
  • Veštačka inteligencija saveznika je i dalje užasna
  • Voleli bismo da smo dobili više animiranih međuscena

Summary

Legendarni JRPG stigao je na aktuelne igračke sisteme!
8.9

Odlično

Izvođenje - 8.9
Vizuelne karakteristike - 9.2
Zvuk - 9.4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password