LEGO The Incredibles

PC Review Slider Sony Xbox
7.4

Dobro

To što više ne možemo ni da prebrojimo koliko je do sad objavljeno LEGO igara najbolje govori da ne moramo posebno da predstavljamo LEGO The Incredibles. TT Games je još pre 15 godina našao formulu koja očigledno pali, pa verujemo da će većina igrača znati šta da očekuju od ovog naslova, kao i to koliko on može da bude zabavan.

Obzirom da prvi The Incredibles film nikad nije dobio svoju LEGO igru, nastavak, koji je trenutno u bioskopima, poslužio je kao idealna prilika da TT Fusion upakuje oba Disney i Pixar ostvarenja u jedno pakovanje.

LEGO The Incredibles

Priča se dosta dobro drži radnje oba filma, sa izmenama tipičnim za LEGO ostvarenja koje obuhvataju karikiranje scena i generalno prilagođavanje radnje najmlađim igračima. LEGO The Incredibles počinje sa scenama iz drugog filma da bi se se tek kasnije vratila u prvi film i prve avanture porodrice Parr. Nismo sigurni zašto su autori izvrnuli redosled radnje, ali će to sigurno zbuniti mnoge igrače.

Pre nego što počnete igru, savetujemo pak da odgledate oba filma jer će igra spojlovati sve najbitnije momente. Sa druge strane, nije toliko važno to da li ste gledali filmove, jer će igra sve natenane objasniti, ali je sigurno zanimljivije kada su vam poznate neke scene.

Igra je podeljena na 12 nivoa kojim se pristupa iz dva među-nivoa: Municiberg i New Urbem. U njima će igrači imati zadatak da razbijaju protivnike u najsitnije kockice, da reše po koju zagonetku, tu je i poneka akciona scena kao i mala doza platformskih segmenata. Ipak igra poseduje i nekoliko novina, poput super poteza glavnih junaka (kao i u prethodnicima i ovde svi likovi imaju svoje posebne moći i prednosti), kao i sklapanje velikih konstrukcija koje ,,otvaraju” pristup narednom segmentu nivoa.

LEGO The Incredibles

Na izboru se nalazi preko 100 likova, među kojim su svakako najzanimljiviji oni iz drugih Pixar filmova, a na raspolaganju je i ,,Create a Hero” gde igrači mogu da naprave svog junaka.

Ukratko dakle, sve što se očekuje od jednog LEGO naslova uključujući tu i nedostatak pravog izazova tokom prelaska igre. Najveći problem će kao i uvek predstavljati stopostotno istraživanje igre.

The Incredibles ima lokalni koop mod za igranje ispred jednog ekrana (ne postoji onlajn opcija), što toplo preporučujemo jer je igra tako neuporedivo zanimljivija.

LEGO The Incredibles

LEGO The Incredibles izgleda dosta dobro, ali se radi o endžinu koji TT Fusion koristi već duže vreme uz mali broj promena. Osim što on pokazuje znake starenja, grafički pokretač pati i od starih problema, gde je najbolji primer očajna kamera koja često ,,luta” i nije na najpreglednijoj poziciji. Ovog puta smo čak primetili i neke nezgodne tehničke probleme poput nestajanja tekstura što se dešava kao posledica toga što igra pokušava da prikaže veliki broj objekata u okruženju (naročito kada se leti).

Na konzolama se javlja problem pada frejmrejta, koji najviše zavisi od elemenata na ekranu: ukoliko u kratkom roku razbijete veću količinu predmeta i protivnika, delići koji skakuću po ekranu uspeće da namuče sve konzole, pa i većinu kompjutera. Takođe mogu se očekivati i nešto duža učitavanja igre prilikom svakog pokretanja.

Zvučna podloga je dobra, dok su glasove u igri u nekim slučajevima pozajmili glumci koji sasvim solidno imitiraju glasove originalne postavke iz filmova.

Najveća mana LEGO The Incredibles je ta što je ovo ostvarenje stiglo tako brzo nakon LEGO Marvel Super Heroes 2 koji je na nas ostavio malo bolji utisak ponajviše zbog toga što sadrži prepoznatljivije likove i zanimljiviji univerzum. To sigurno neće zasmetati ljubiteljima doživljaja porodice Parr, kao i svima koji traže jednostavnu i opuštajuću zabavu uz svoj omiljeni igrački sistem.

Igru nam je poslao Warner Bros. Interactive Entertainment, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti

Good

  • Raznovrsne misije, broj likova
  • Kooperativni režim

Bad

  • Prilično kratka priča
  • Većini igrača će biti prelaka
  • Tehnički problemi i nedovršenosti

Summary

LEGO The Incredibles donosi sve ono što očekujete od njega što je ujedno i stvar koja joj se može najviše zameriti. Ovaj naslov deluje više kao ekspanzija nekog prethodnog LEGO ostvarenja nego što zaslužuje svoju igru, pa će najviše prijati igračima koji su preskočili nekoliko prethodnih ,,kockastih" naslova.
7.4

Dobro

Izvođenje - 7.9
Vizuelne karakteristike - 7.9
Zvuk - 8.3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password