Journey to the Savage Planet

PC Review Slider Sony Xbox
7.6

Dobro

Ni uz sve što smo znali o igri nismo mogli a da se ne iznenadimo svim onim što Journey to the Savage Planet nudi. Priznajemo da nam je prva asocijacija bio No Man’s Sky, ali istina je da je ovo ostvarenje jedno od najoriginalnijih koje smo videli u poslednje vreme.

U ovom naslovu igrač dolazi na novu, neistraženu planetu (nazvanu AR-Y 26), daleko u dubini svemira. Zadatak će biti otežan činjenicom da glavni junak na raspolaganju nema dovoljno kvalitetnu opremu, ali ni goriva za povratak, pa će morati da se snalazi i otkriva preko potrebne resurse.

Umesto naglašene priče koja će voditi igru u određenom pravcu, Savage Planet je prožet kratkim komentarima i komičnim videima koji će igrača pratiti tokom istraživanja mape, ali često i zasmejati. Ipak, sa napredovanjem postaće jasno da na novoj planeti nije sve kako treba, a ova misterija je dovoljno zanimljiva da isprati akciju na ekranu. Doduše, samo to i ništa više.

Journey to the Savage Planet

Ono gde se Journey to the Savage Planet najbolje snalazi je originalno izvođenje koje kombinuje FPS, istraživačka, metroidovania, pa čak i survival ostvarenja. U početku ono „shooter” iz „first person” možete da zaboravite, jer će se igra svoditi samo na istraživanje, a tek kasnije igra forsira akciju. Dakle akcenat će biti na istraživanju, a onda kada igrač shvati da ne može dalje jer mu treba neki alat koji ne poseduje, moraće da smisli način kako to da kraftuje. Autori su se potrudili da na svakom ćošku sakriju neku tajnu zbog koje će biti vredno vratiti se na iste lokacije, čak toliko da će ovo biti jedno od ostvarenja u kojem vredi raditi sporedne kvestove.

Veliki deo igre svodiće se na platformske zadatke koji su nas najviše razočarali zbog loših kontrola. Tokom napredovanja nam se uvek činilo da glavni junak „lebdi” više nego što bi trebalo, pa kad tome dodate prepreke za koje nije uvek lako shvatiti gde se tačno nalaze kao krajnji rezultat dobijate trapavu igru. Utisak ne popravljaju akcioni delovi gde glavni junak treba da potamani stvorenja na ekranu, jer je pucanje takođe retko kad uzbudljivo kao u drugim shooter ostvarenjima.

Journey to the Savage Planet

Ukoliko ste tražili simpatičnu kooperativnu igru za vas i vašeg prijatelja, onda možemo da vas obradujemo podatkom da Savage Planet podržava koop (ali ne i PvP). Igra na osnovu hosta dodeljuje ajteme igračima, a oni mogu potom da rade sve što i u singlplejeru.

Naslov je open-world (jer i dolazi od autora iza Far Cry i Assassin’s Creed igara) gde je akcija smeštena na već pomenutu planetu. Mada nas je Savage Planet u početku najviše podsetio na No Man’s Sky, treba imati u vidu da je razvojni tim ovde kreirao jednu planetu koja zbog toga deluje daleko impresivnije od bilo koje u NMS. Svaki krajolik je priča za sebe, a očekujte šarene boje i simpatične kreature koje su daleko opasnije nego što deluju.

Journey to the Savage Planet

Nismo očekivali da će Journey to the Savage Planet biti istraživački „collectathon” naslov, ali ni da će biti toliko zanimljiv! Bilo bi dobro da je razvojni tim posvetio podjednaku pažnju svim elementima izvođenja, ali i u ovom obliku igra je solidan izbor.

Igru nam je poslao 505 Games, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Good

  • Bogat sadržajem za istraživanje
  • Dizajn predela je odličan
  • Humor koji uspeva da izmami osmeh

Bad

  • Akcija nije zanimljiva koliko bi trebalo da bude
  • Igra je ne predstavlja prevelik izazov...
  • ...osim ako pod tim ne podrazumevate loše kontrole i nepregledne prepreke

Summary

Journey to the Savage Planet za nas je bio prijatno iznenađenje, iako nije potpuno savršen
7.6

Dobro

Izvođenje - 7.3
Vizuelne karakteristike - 8.4
Zvuk - 8.8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password