Kupi igru

I am Setsuna

PC Sony
7.6

Dobro

8.3

User Avg

Teško je ostati nerazočaran današnjom ponudom JRPG igara. U moru naslova izdvoji se tek po neko ostvarenje koje je zaista vredno pažnje, dok su ostala tu tek toliko da popune prazninu iako bi im retko ko posvetio pažnju u “dobrim starim danima”. Baš takva nostalgija je verovatno i ono što je pokrenulo “I am Setsuna” projekat.

I am Setsuna

Radi se o interesantnom naslovu koji prati devojku po imenu Setsuna. Ona je predodređena da bude žrtvovana kako bi se smirili demoni koji redovno opsedaju maleno snežno ostrvo. Na putu do mesta održavanja rituala Setsuna će prolaziti kroz brojne avanture, koje će nam na svakom koraku delovati pomalo poznato.

Ovakav utisak ne stiče se zbog reciklirane priče, već zato što je cela igra kreirana pod velikim uticajem ostvarenja koja su bila dominantna na ekranima devedesetih. Kao najbolji primer svakako se izdvaja Chrono Trigger koji je bez sumnje bio i najveća inspiracija.

I am Setsuna

Zbog toga deluje kao da je izvođenje ovog naslova i njena najveća vrlina, ali u pokušaju da se iskopiraju legendarne igre žanra, autori kao da su zaboravili da unesu malo originalnosti. Ipak, čak i ovom obliku, I am Setsuna je zabavna, naročito u kasnijim stadijumima priče kada se razviju sposobnosti likova i protivnici postanu malo izazovniji.

Postavlja se pitanje da li će baš svi igrači stići do te završnice, jer ovaj naslov često daje malo razloga za nastavak igranja. Pored neverovatno monotonih predela i mlakog dodatnog sadržaja, autori nisu preteranu pažnju posvetili ni glavnim junacima, koji bi inače trebalo da predstavljaju okosnicu ovog žanra.
Priznajemo, od I am Setsuna smo zaista očekivali puno i možda zato osećamo da ovaj naslov nije ispunio sva naše želje, ali se zapravo rado o kvalitetnom JRPG ostvarenju koje bi ste trebali da isprobate.

Good

  • Izvođenje u stilu starih dobrih JRPG igara
  • Promišljen sistem napredovanja kroz iskustvene nivoe
  • Odlična muzička podloga koja se može slušati i van igre

Bad

  • Jednolično okruženje često zna da zbuni i snalažljivije igrače
  • Učitavanja igre kad god se poseti neka nova lokacija, zna da zamori
  • Bez originalnosti u izvođenju u odnosu na formulu koja je korišćena pre 20 godina

Summary

Ostvarenje koje neće ispuniti očekivanja svih ljubitelja JRPG žanra, ali će im svakako dati dovoljno povoda da joj posvete pažnju.
7.6

Dobro

Izvođenje - 7.5
Vizuelne karakteristike - 7.1
Zvuk - 8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password