EA Sports UFC 4

Review Slider Sony Xbox
8.3

Odlično

EA Sports UFC 4 Online

Onlajn režim je, pored karijere, doživeo najviše izmena u EA Sports UFC 4, a u nastavku prolazimo kroz sve ono što nudi multiplejer režim igre.

U lokalnom režimu na izboru je Fight Now mod koji ima četiri opcije: Fight Now (standardna UFC pravila), Stand & Bang (bez hvatova, rvanja i valjanja po podu), Knockout Mode (nakautom do pobede) i Custom Fight Now (igrači određuju pravila). Gejmeri mogu da odaberu jednu od ukupno 11 težinskih kategorija. To je otprilike ono što smo i očekivali, pa čak i povratak nekih opcija, koje nisu bile dostupne u prethodniku, nije predstavio preveliko iznenađenje.

Ono što nas jeste zateklo je činjenica da je iz glavnog menija izostao Ultimate Team od kog se verovalo da autori neće odustati lako. O pokušaju EA Vancuver-a da ubaci i u UFC igre omiljeni „Cash Cow” koji se raširio u svim drugim sportkim igrama smo već dovoljno pričali, pa vas verovatno neće čuditi to što nam on ovde neće nedostajati.

EA Sports UFC 4 Screenshots

Ipak, EA Sports je znao da će zbog toga ostati praznina u Onlajn opcijama pa se razvojni tim potrudio da ponudi dosta zanimljivog sadržaja. Jedan od najvećih aduta je Online World Championship koji predstavlja ranked takmičenje u kojem možete da krenete od dna i da se obračunavate sa igračima sličnog poznavanja igre. Kada svoje umeće unapredite preskočićete u rang u kom se nalaze odgovarajući protivnici. Tako bi barem trebalo da bude u teoriji, ali u praksi će se često dešavati da u početku protivnici vama brišu pod, bar još nekoliko meseci dok se stvari malo ne iskristališu.

Blitz battles je turnirski onlajn mod koji se sadrži od šest runda, a u kojem se konstantno menjaju pravila. Jedan od njih će zahtevati da pobedite protivnika tokom jedne runde trajanja od jednog minuta, drugi će zahtevati da izbegavate hvatove itd.

Ukratko, EA je sa svim navedenim opcijama postigao da dokaže da onlajn može da bude zabavan iako u njemu ne skupljamo digitalne kartice, a ostaje da se vidi da li će uspeti da zadrži igrače i obezbedi mu duži životni vek.

Igru nam je poslao Electronic Arts, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Lost Password