Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Zašto treba bar jednom otići na Gamescom?

Gamescom je ultimativna Meka za entuzijaste, kontent kreatore i gigante industrije. Smešten u srcu Kelna, u Nemačkoj, ovaj godišnji spektakl stoji kao epitom gejming kulture i inovacije. Ali šta čini Gamescom događajem koji se mora posetiti? Evo zašto biste bar jednom u životu morali da odete tamo.

1. Ne postoji ništa veće

Gamescom nije samo još jedna gejmerska konvencija; to je ogroman univerzum interaktivne zabave. Protežući se preko 11 hala (ukupne površine nekih 53 fudbalskih terena), ovaj kolosalni događaj predstavlja najnovije i najbolje u video igrama, hardveru i tehnologiji. Sve je tu, od indie dragulja do AAA blokbastera, tako da može da se nađe ponešto za svakog gejmera.

2. Velike premijere i prilika da se isprobaju noviteti pre svih

Da li ste ikada sanjali da prvi zaigrate veoma očekivani naslov pre bilo koga drugog? Da li želite da isprobate igru koju sa nestrpljenjem očekujete nekoliko meseci (pa i godina) pre izlaska? Gamescom pruža mogućnost da ostvarite taj san. Sa mnoštvom igrivih demoa i ekskluzivnih trejlera, posetioci imaju priliku da iskuse nadolazeće igre iz prve ruke.

3. Upoznajte industriju i trendove

Gamescom nije samo o igranju igara, važan deo čine i informativni paneli, prezentacije i dev sesije koje vode industrijski velikani. Tokom trajanja sajma imate priliku da steknete vredne uvide u razvoj igara, ispratite trendove i virnete u budućnost interaktivne zabave direktno od stručnjaka.

4. Cosplay ektravaganca

Ukoliko obožavate cosplay, Gamescom je vaše vreme da zasijate. Od najprepoznatljivijih heroja do legendarnih negativaca, sajamski prostor se transformiše u živopisnu tapiseriju kozplej sjaja. Bilo da nosite složenu opremu ili se pretvarate u omiljenog lika, kozplej zajednica na Gamescomu je prizor koji treba videti. Pridružite se fešti, pokažite svoju kreativnost i uronite u svet beskrajnih mogućnosti.

5. Povezivanje i izgradnja zajednice

Gamescom je pravi pravcati forum industrijskih profesionalaca, kreatora sadržaja i entuzijasta iz celog sveta. Svi su spremni da se druže pa lako možete da stvorite nove veze, sarađujte sa drugima i proslavite svoju strast prema gejmingu sa istomišljenicima. Bilo da ste iskusni developer ili entuzijasta za striming, Gamescom nudi neuporedivu mogućnost povezivanja koju je teško ostvariti onlajn.

6. Ceo svet na jednom mestu

Kao jedna od najvećih gejmerskih konvencija na svetu, Gamescom privlači posetioce iz svih krajeva planete. Iskusite bogatu tapiseriju kultura, jezika i perspektiva dok se upoznajte sa gejmerima iz različitih kulturnih pozadina. Pričali smo već, jako je zanimljivo objašnjavati Amerikancima zašto je FIFA serijal interesantniji od Maddena, kao što je teško i razumeti nemačku fascinaciju Farming Simulatorom.

7. Nezaboravno iskustvo

Samo na Gamescomu možete da u razmaku od desetak minuta gledate kako pored vas prolazi prava pravcata Džejna Praudmur (Jaina Proudmore), da se divite automobilima koji koštaju koliko ogroman stan na Vračaru, a koji su dovezeni samo za ovu priliku, ili da sedite na nekoliko metara od Hideo Kodžime (Hideo Kojima). Gotovo je nemoguće da ćete se vratiti kući bez bar jedne nezaboravne priče i uspomene koju ćete dugo pamtiti.

Ukratko, Gamescom nije samo konvencija: to je nezaboravno iskustvo. Bilo da ste iskusni veteran ili novajlija u svetu gejminga, ovaj epski događaj nudi nešto za svakoga. Stoga spakujte svoje torbe, pripremite se za nezaboravan put i krenite na ultimativnu gejming odiseju na Gamescomu. Verujte nam – nećete zažaliti.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!