Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

TopSpin 2K25: Traljav povratak klasika

Nakon 13 godina pauze, TopSpin serijal se vraća sa igrom TopSpin 2K25, koju je razvio Hangar 13. Najnovija verzija teniske simulacije kombinuje srž svojih prethodnika uz moderne gejming inovacije, stvarajući zabavno i zarazno iskustvo kako za nove igrače, tako i za dugogodišnje fanove. Ipak, negde su morali da se prave ustupci.

Najnovija teniska simulacija poseduju licencu za sva četiri Grand Slam turnira, kao i imena i likove nekih od najpoznatijih tenisera i teniserki sadašnjosti i prošlosti. Na spisku su Federer, Alkaraz, Agasi, Štefi Graf, Serena Vilijams, ali će ljudima iz Srbije naročito za oko zapasti podatak da se na spisku ne nalazi i Novak Đoković. Mada se na spisku ne nalaze ni druga veoma poznata imena (Nadal recimo), izostanak najboljeg tenisera sveta je neverovatan, ma koji da je razlog tome.

TopSpin 2K25 nudi duboko gejming iskustvo koje se izdvaja od drugih sportskih igara. Igra poseduje jedinstven sistem tajminga za voleje, zahtevajući preciznost i strategiju. Igrači moraju da ovladaju različitim aspektima kao što su pozicioniranje i vrste voleja da bi bili uspešni na terenu. Za savlađivanje mehanike i svega što nudi igra može da posluži odličan tutorijal, koje vodi teniska legenda Džon Mekenro, i deluju kao da su neophodni i za početnike i za veterane.

U MyCareer režimu, igrači mogu da kreiraju i prilagode sopstvenu tenisku zvezdu (eto prilike da se nadoknadi izostanak vašeg omiljene zvezde belog sporta). Kako napredujete, zarađujete poene za poboljšanje veština vašeg igrača, otključavate kozmetičke predmete i pristupate novim terenima. Sistem napredovanja, iako spor, omogućava kreiranje različitih stilova igre, bilo da preferirate snažne udarce ili okretnog stratega. Svaki protivnik u igri ima jedinstvene stilove igre zahvaljujući odličnom AI-ju i motion capture-u stvarnih teniskih zvezda kao što su Serena Vilijams i Rodžer Federer.

TopSpin 2K25 se može pohvaliti impresivnim vizualima, naročito tokom mečeva, gde akcija izgleda skoro stvarno. Igra radi glatko sa 60 frejmova po sekundi na PS5 konzoli. Međutim, neki modeli likova, posebno u međuscenama, pate od sindroma neprepoznatljivosti što je malo čudno obzirom na renome 2K studija. Uprkos tome, celokupna prezentacija je izvrsna i atraktivna.

Igra uključuje nekoliko online režima: Online Exhibition, World Tour i 2K Tour, zadovoljavajući kako kežual, tako i kompetitivne igrače. Igranje protiv pravih protivnika dodaje nepredvidivost i uzbuđenje, iako je stabilna internet konekcija ključna za besprekorno iskustvo. Na početku, igra nema opciju pozivanja prijatelja, ali se očekuje da će ova funkcija uskoro biti dodata.

Hangar 13 je u okviru detaljne post-launch strategije najavio dosta dodatnog sadržaja čime podržava 2K filozofiju napadne monetizacije. Samim tim gejmeri će moći da kupe nove tenisere i teniserke, terene i pesme. Centre Court Pass nudi dodatne nagrade u igri kao što su ingame valuta, XP boostovi i prilagođene animacije. Na sreću, svi značajni sadržajni dodaci će biti besplatni, obezbeđujući da svi igrači mogu uživati u novim funkcijama bez dodatnih troškova, iako će naprimer levelovanje lika teći znatno sporije.

TopSpin 2K25 kao da je ignorisao dugačak izostanak sa scene i samouvereno se vratio da zauzme tron. Mada konkurent ne postoji, igra dosta stvari radi kako treba nudeći izazovno, ali i nagrađujuće tenisko iskustvo. Njegova strma kriva učenja možda neće privući svakoga, ali za one koji su spremni da ulože vreme, igra nagrađuje sa dubokim izvođenjem. Sa robustnim single-player i online režimima, zajedno sa kontinuiranom podrškom od strane Hangar 13, TopSpin 2K25 je sportska igra koja se može ponosno porediti sa svojim 2K rođacima, čineći je vrednom čekanja.

Autor: VideoGame Arena

Ukratko

TopSpin 2K25: Traljav povratak klasika

Nakon 13 godina pauze, TopSpin serijal se vraća sa igrom TopSpin 2K25, koju je razvio Hangar 13. Najnovija verzija teniske simulacije kombinuje srž svojih prethodnika uz moderne gejming inovacije, stvarajući zabavno i zarazno iskustvo kako za nove ig
7
Zanimljivo
Izvođenje
7
10
Grafika
8
10
Zvuk
8
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!