Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Classified: France ’44 – Potezni Otpisani

U sred Drugog svetskog rata, uspeh savezničkog iskrcavanja na francusku obalu zavisio je od pažljivog planiranja i izvršenja, posebno u susret sa brzim nemačkim odgovorom. U tajnom zadatku unutar fabrike tenkova Tigra, misija je jasna: hrabri tim gerilaca treba da prikupi ključne informacije, izbegne otkrivanje i neutrališe neprijateljske pretnje. Četvoročlani tim prolazi kroz tamu fabrike, tiho neutrališući neprijatelje sve dok ne stupi u kontakt sa ozbiljnijim otporom. Odabirom brzog, koordiniranog napada, ekipa eliminiše preostalu opoziciju, obezbeđujući informacije i brzo se povlačeći pre dolaska pojačanja. Zaplet koji podseća na Otpisane, samo je delić koji donosi nova potezna strateška igra Classified: France ’44.

Classified France 44 Review screenshots (5)
Classified France 44 Review screenshots (6)
Classified France 44 Review screenshots (4)
Classified France 44 Review screenshots (2)
Classified France 44 Review screenshots (1)

Classified: France ’44, razvijen u kuhinji razvojnog tima Absolutely Games, a objavljen od strane Team17, uranja igrače u taktičke intrige Drugog svetskog rata. Okupljanjem odreda savezničkih komandosa i članova Pokreta otpora, igrači preuzimaju tajne izviđačke zadatke i učestvuju u taktičkim borbama protiv nacističkih snaga.

Poređenje sa XCOM serijalom se samo nameće, jer su autori najviše inspiracije povukli baš iz ove franšize. Svaka misija u Classified: France ’44 spaja stealth i borbu, pri čemu igrači strategijski upravljaju brojem poteza (tj. action poenima), koristeći zaklon i iskorišćavajući specijalističke sposobnosti kako bi nadmudrili neprijatelja. Zanimljiva inovacija u odnosu na slične igre podžanra je to da promašeni pucnji i neprijateljska potiskivanja ulaze u moralni sistem igre, dodajući slojeve napetosti i strategije u susrete.

Classified: France ’44 se ističe u pružanju poznatog ali angažovanog taktičkog iskustva, obeleženog trenucima intenzivne akcije i strateškog odlučivanja. Iako sloju strategije može nedostajati dubine, pažnja igre ka istorijskim detaljima, zanimljiva priča i izazovni gejmplej čine je izuzetnim izborom za ljubitelje taktičkih igara zasnovanih na potezima smeštenih u Drugi svetski rat.

Igru nam je poslao Team17 ali to nije uticalo na konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Classified: France ’44 – Potezni Otpisani

Classified: France '44 donosi dozu prepoznatljivog izvođenja uz nekoliko novina, ali i dobrom dozom nedovršenosti.
7
Zanimljivo
Izvođenje
7
10
Grafika
7.5
10
Zvuk
8
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!