Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Tehnički najnaprednija PC igra je izašla, i veliko je razočaranje

Prave next-gen igre i dalje su retkost, jer se većina naslova do sad paralelno radila i za konzole prošle generacije. Ipak, Forspoken trebalo je to da promeni, ali on to ne uspeva u ovom momentu.

Kako prenosi DSOG, igra ima ozbiljnih problema sa performansama, pa tako treba očekivati “štucanje” gejmpleja bez obzira na to kakvu konfiguraciju imate. Kako se navodi, problem verovatno pravi činjenica da igra konstantno učitava veliku količinu podataka, pa ni brz SSD nije dovoljan da to reši. Sa druge strane, Forspoken jeste prva igra koja podržava DirectStorage, posebnu optimizaciju učitavanja igara koja konačno koristi kapacitete i najbržih SSD-ova. Ipak, ova mogućnost dostupna je samo ako imate instaliran Windows 11, iako tehnologija to ne zahteva.

Usled podrške za DirectStorage, Ray Tracing i druge nove tehnologije poput FSR 2.0 i DLSS 2, Forspoken svakako treba videti, i nema sumnje da će biti korišćen kao benchmark. Nažalost, čak i ako se problemi sa zahtevnošću reše, prvi opisi igre baš i nisu pozitivni, tako da je njen prosek na Metacriticu niši od 70%. Kako gotovo svi navode, svet igre je prazan, a igra predugačka za svoje dobro, pa je malo onih koji će imati snage da je privedu kraju. Nažalost, ovo sve češće čujemo kad je reč o open world naslovima koji izgleda zapadaju u krizu, iako su i dalje veoma popularni.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!