Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Šta nam od igara stiže u novembru: Megahitovi i ne samo to

Nakon odličnog oktobra, pretposlednji mesec u godini ima težak zadatak da mu parira. Ipak, makar na papiru, u novembru nas očekuje pregršt hitova, ali i nekoliko naslova o kojima se manje priča, a imaju potencijal.

Dakar Desert Rally nije nas preterao oduševio u oktobru, ali WRC Generations mogao bi da popravi utisak kad je reč o reli simulacijama. Ovaj naslov odložen je u poslednjem momentu, pa se umesto 13. oktobra pojavljuje 3. novembra. Ovo je poslednja igra u WRC serijalu iza koje stoji francuski Kylotonn, jer licenca od 1. januara prelazi u ruke Codemastersa! Razvojni tim zato se potrudio da u igru nakrca što više sadržaja, pa očekujte brojna legendarna vozila ali i relije. Najveća mana ovog naslova biće to što za njega neće biti objavljivan dodatni sadržaj, jer kao što smo rekli, od 1. januara, Kylotonn više nema ugovor sa WRC-om.

Football Manager totalno je uništio konkurenciju, pa je sad već potpuni monopolista u svom žanru. Football Manager 2023 kao najinteresantniju novinu donosi UEFA licencu, što znači da ćemo po prvi put moći da se okušamo u zvaničnim klupskim takmičenjima Evrope! Sem toga, razvojni tim obećava bolje opcije vezane za transfere igrača, a po prvi put, možete imati interakciju i sa navijačima i pokušati da ih pridobijete. Naravno, tu su i hiljade drugih sitnih poboljšanja, dok grafički endžin i dalje izgleda jadno i u poređenju sa FIFA igrama od pre 20 godina, što je zaista teško objasniti. Igra izlazi 8. novembra, a pojaviće se i na sadašnjoj generaciji konzola.

Najkontraverznija važna igra ovog meseca sigurno je Sonic Frontiers, jer je reč o naslovu koji je trpeo strašne kritike nakon objavljivanja prvog gejmplej videa. Ovo je naime prva open world Sonic igra, ali razvojni tim obećava da je to neće učiniti sporijom. I samo nekoliko dana pred izlazak, mišljenja onih koji su probali igru vrlo su različita. Dok jedni govore da je ovo korak u pravom smeru, drugi ističu da je ovo pre Frankenštajnovo čudovište sastavljeno od elemenata koji ne mogu da funkcionišu zajedno. I Sonic Frontiers stiže 8. novembra. Igra će se pojaviti na svim aktuelnim igračkim platformama, uključujući Switch i Xbox One.

Najveća zvezda ovog meseca je bez sumnje God of War Ragnarök, kao nastavak ributa Good of War serijala. Kako se navodi, ovaj naslov predstavlja ujedno i završnicu nordijske ere. Kad je reč o gejmpleju, Santa Monica Studios izgleda nije previše rizikovao, već ga je samo produbio, tako da recimo postoji više tipova štitova koji se mogu koristiti i za ofanzivu. Još jednom, Kratosov sin Atreus biće vam pri ruci, s tim što ga delimično možete usmeravati. Iako nema sumnje da će se ovaj naslov jednog dana pojaviti za PC, God of War Ragnarök biće dostupan od 9. novembra samo za PS4 i PS5. Napomenimo još da PS4 verzija može da se nadogradi na PS5 verziju, ali uz doplatu od 10 evra.

Supremassive Games nastavlja sa neverovantim tempom izdavanja svojih interaktivnih horor filmova, a sledeći na redu je The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me. Ovo je četvrta od planiranih osam The Dark Anthology igara, i dolazi nam posle sjajnog House of Ashes. I ovog puta kontrolisaćemo pet likova, a odluke koje donosimo značajno će menjati priču i kraj igre. Kao i uvek, svi likovi mogu pomreti ali i preživeti. Kako interaktivni filmovi obično imaju ograničenu slobodu kad je reč o izvođenju, The Devil in Me će to promeniti uvođenjem inventara ali i mogućnošću da likovi skaču, trče i penju se. Da ne zaboravimo i premisu koja govori o grupi koja snima dokumentarni film o serijskom ubici, pre nego što shvati da im neko radi o glavi. Igra će se pojaviti 18. novembra za sve aktuelne platforme, sem za Switch.

Spider-Man: Miles Morales baš i nije nova igra, ali dve godine nakon debija na PlayStation konzolama, ona stiže i na PC! Ovaj naslov snažno se oslanja na prethodnu Spider-Man igru i predstavlja njen spinoff, a ujedno je možda i prva PS5 igra koja je jasno pokazala prednosti ove platforme. Sem toga, hvaljenja je i priča igre, ali vodite računa da je ona prilično kratka. PC port inače radi Nixxes Software koji je već specijalizovan za tako nešto, i taj posao radi odlično! Igra će se pojaviti 18. novembra, naravno samo za Windows.

Na kraju, spomenimo još nekoliko potencijalno intertesantnih naslova. Tu spadaju dva RPG-a, Tactics Ogre: Reborn i Valkyrie Elysium koji će se pojaviti istog dana, 11. novembra. Potencijal da prijatno iznenade imaju i Evil West, odnosno Gungrave G.O.R.E. koji će se pojaviti 22. novembra, odnosno Warhammer 40,000: Darktide koji stiže poslednjeg dana u mesecu.

OK, ponuda je malo slabija nego u oktobru, ali ako polovina ovih naslova ispadne dobro, bićemo zadovoljni! Koju igru vi najviše isčekujete? Da li smo zaboravili da spomenemo neki naslov?

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!