Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

The Art of Tekken A Complete Visual History – Istorija čelične pesnice

Tekken 7 vratio je u život ovaj serijal nakon hibernacije duge skoro deceniju. Bandai Namco iskoristio je to kao priliku da objavi knjigu The Art of Tekken A Complete Visual History, mada njen naziv zavarava. Zato, ako očekujete da su stranice ovog dela ispunjene ilustracijama praćenim minimalnom količinom teksta, bićete iznenađeni.

Priča počinje od najranijih dana Namco korporacije

Naime, ovde itekako ima šta da se čita, jer je prilično detaljno obrađen istorijat serijala, a pre toga i nastanak kompanije Namco. Svakoj od sedam igara posvećena je dužna pažnja, uz komentare ljudi koji su radili na njima. Čini nam se zato da će i najposvećeniji ljubitelji serijala ovde imati priliku da nauče nešto novo. Prostor su dobili i spinofovi, odnosno dve Tekken Tag Tournament igre koje su često po popularnosti nadmašivale originalni serijal.

Obrađeni su svi aspekti Tekken univerzuma – od filmova do figurica

Ipak, najveći deo knjige posvećen je samim borcima, pa je svako od njih dobio po nekoliko strana. Doduše, nekima se neće svideti način na koji je ovaj deo sadržaj organizovan. Naime, umesto da likovi budu poslagani po abecedi, oni su izdeljeni na grupe. Prve stranice posvećene su članovima Mishima klana, a onda slede protagonisti iz Japana, Amerike i ostatka sveta. Nakon toga, slede i grupe koje su označene kao „Experiments“ ili „Assassins“, tako da je sve potpuno konfuzno. Naravno, nije svima posvećena ista pažnja, pa dok se neki baškare na pet-šest strana, drugi su dobili tek po jednu.

Nažalost, većina artworka već je prethodno objavljivana na drugim mestima

Koliko je sam naziv ove knjige zbunjujuć, govori nam i to što biste verovatno pomisili da se ona isključivo bavi igrama u serijalu. Međutim, ovde je pristojan prostor posvećen i drugim temama, poput dokumentarca o Tekken turnirima ili Tekken filmovima. Bandai Namco zaslužuje aplauz jer već u podnaslovu ističe da adaptacija filma u igru nije prošla baš najslavije. Dalje, mali odeljak je posvećen budućnosti serijala, ali i silnim figurama dostupnim kolekcionarima. Na samom kraju, očekuje nas ono što je možda i najinteresantnije, a to su intervjui sa Katsuhiro Haradom, kao prvi čovekom Tekken serijala, ali i ostatkom razvojnog tima.

Kvalitet štampe je odličan!

Najveća mana ove knjige odnosi se na to što ona ne donosi mnogo ilustracija koje nisu viđene ranije. To nas opet vraća na onu priču da je to posledica naziva knjige koji je upućivao na nešto drugo. Sa tehničke strane, nemamo puno toga zamerimo. The Art of Tekken dostupan je isključivo u tvrdom povezu, a kvalitet štampe je vrhunski! Knjiga je često na popustu pa se može nabaviti za svega tridesetak evra, što je podnošljivo i za naše uslove.

Ako volite Tekken i ne želite običnu slikovnicu, The Art of Tekken je odličan izbor, i kvalitetna oda serijalu.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!