Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Konami najavio tonu Silent Hill igara i drugih projekata u svetu igre!

Konami se prethodnih godina bavi teranjem svojih legendi (Hideo Kojima) ili uništavanjem popularnih serijala (eFootball). Na kraju, kompanija je u zaborav bacila i neke od svojih legendarnih franšiza koje tavore decenijama, ali sad će makar vratiti Silent Hill u život!

Zapravo, sudeći po prezentaciji koju je održao, Konami deluje kao da će samo Silent Hillom i da se bavi u narednom periodu, jer su u pitanju brojni projekti! Za mnoge, najznačajniji segment prezentacije bio je Silent Hill 2 rimejk, za koji smo znali i od ranije. Kako se navodi, ovja naslov iza kojeg stoji Bloober Team je PlayStation ekskluziva na 12 meseci, što znači da će Xbox verzija toliko kasniti. Sa druge strane, PC verzija pojaviće se u isto vreme kad i ona za PC, jer Sony očigledno ne vidi računare kao konkurenciju, što je ispravna logika.

Kako se navodi, igru će raditi novi tim, ali na njoj je angažovan i deo stare ekipe, što uključuje i kompozitora Akiru Yamaoku čiji je rad na originalu bio sjajan. Silent Hill 2 ipak će imati određene novine, pa će kamera biti postavljena preko ramena. Igra će inače koristiti Unreal Engine a kako se navodi, hardverska zahtevnost biće visoka. Primera radi, za samo 30 fps u 1080p sa high detaljima, moraćete da imate karticu ranga RTX 2080 ili bolju! Ako vas već Gotham Knight ne natera na upgrade, možda će to učiniti Silent Hill 2.

Sa druge strane, o naslovu pod nazivom Silent Hill Townfall ne znamo praktično ništa, a kriptični trejler nimalo ne pojašnjava situaciju. Igra je u veoma ranoj fazi razvoja a na njoj radi No Code, škotska kompanija kojoj je ovo do sad najveći projekat.

Dalje, očekuje nas i novi Silent Hill pod nazivom Return to Silent Hill. Na sreću, njega će režirati Christophe Gans koji je radio i na prvom SH filmu 2006. godine, ali kako je kasting u toku, ne očekujemo ga u skorije vreme.

Sa druge strane, Silent Hill Ascension je izgleda interaktivni film, odnosno serija koju ćemo svi moći da gledamo uživo u vidu prenosa i sami donosimo odluke o tome kako će se priča razvijati. Ovo izdanje očekujemo u toku 2023. godine.

Konačno, tu je i Silent Hill f kao još jedna igra koja će služiti kao prednastavak/prolog (prequel). Ona je smeštena u šezdesete godine dvadesetog veka u Japanu. Ovaj trejler u potpunosti je CGI, što sam sugeriše da igra neće izaći u skorije vreme. Uh, nadajmo se da će barem polovina ovih projekata ispuniti očekivanja!

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!