Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

The World of Cyberpunk 2077 – Zaronite u impresivni svet distopijske budućnosti

Pomalo zaboravljen nakon neslavnog starta prodaje, Cyberpunk 2077 je u 2022. godini popularniji nego ikad. Za tu renesansu najzaslužniji je anime Cyberpunk: Edgerunners, ali i činjenica da je igra posle silnih patcheva konačno dobro optimizovana, kao i da dobija svoju prvu ekspanziju. Upravo zato i knjiga The World of Cyberpunk 2077 aktuelnija je nego ikad!

Implanti su često više stvar prestiža nego realne potrebe u svetu Cyberpunka

Kao što možete da pretpostavite iz naslova, The World of Cybepunk 2077 ima samo jedan zadatak – da vas bolje upozna sa svetom Night Cityja i njegove okoline. Na skoro 200 stranica naučićemo sve ono najvažniije o istorijatu grada, upoznati se sa njegovim kvartovima, ali i facama koje ćemo sretati u toku avanture. Činjenica da se ova knjiga pojavila znatno pre izlaska igre uslovila je i jedan pomalo kontroverzan element. Naime, deo sadržaja ovde je jednostavno zatamnjen, a sve sa željom da se budućim igračima ne otkrije previše. Kad sve izvagamo, čini se da je ovakav pristup ipak manje od dva zla. Ono što ne treba očekivati jeste detaljisanje, tako da istorijatu Novih Sjedinjenih Država nije posvećena tona strana. Mana takvog pristupa je da neki pojmovi i skraćenice nisu objašnjeni, iako se često provlače kroz tekst. U takvim slučajevima, ostaje vam samo da guglate objašnjenje. Ipak, čini se da je ideja da ova knjiga bude dopuna igri, a ne da prepričava sadržaj koji se već nalazi u njoj. Posmatrano na taj način, ona vam neće dati direktnu prednost tokom gejmpleja, ali će vam pomoći da se bolje uživite u atmosferu.

Knjiga predstavlja svaki distrikt u gradu

Sa produkcijske strane, zaista ne znamo šta bismo ovde zamerili. Knjiga nas je iznenadila svojim impozantnim dimenzijama a rađena je u tvrdom povezu i teška je gotovo 1,5 kilogram! Kvalitet papira i štampe je odličan, tako da će ona poslužiti i kao lep ukras na vašoj polici. Vrhunska izrada na sreću ne podrazumeva i visoku cenu, s obzirom da je ovaj naslov relativno pristupačan za naše pojmove. U slučaju da i carina obavi svoj posao kako treba, eto razloga za veselje! Naš savet jeste da izbegavate deluks ediciju knjige, koja sadrži samo gluposti poput privremenih tetovaža, četiri raglednice i poster Johnnyja Silverhanda. Ovo izdanje skuplje je više nego dvostruko, pa se zaista pitamo da li će i ono pronaći svoje mušterije. 

The World of Cyberpunk 2077 je prelepa knjiga koja je na sreću veoma zanimljiva i za čitanje. Nema sumnje da ćemo joj se i sami vraćati kad god započnemo novu Cybeprunk 2077 kampanju!

Prava koža je precenjena!

Kako naručiti?

Od početka korona krize, onlajn prodavnice poput Amazona enormno su podigle cene poštarine za neke krajeve sveta, što uključuje i naš region. Najbolji izbor za naručivanje ove knjige zato ostaje Book Depository, koji i dalje ne naplaćuje slanje. Knjiga je u ovom momentu dostupna i prilično je povoljna, tako da je idealan momenat za njenu nabavku.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!