Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Take-Two i Rockstar nastavljaju sa progonom modera GTA igara

Mnogima uopšte nije krivo što su se Take-Two Interactive i Rockstar Games potpuno obrukali time što su dozvolili da se materijal iz GTA VI nađe na internetu. Kad vidimo na koji način kompanije proganjaju modere koji njihove igre čine boljim, to postaje lako razumljivo.

Naime, autori odlično Definitive Edition moda za GTA IV saopštili su da je on uklonjen. “Loše vesti ljudi. Voleli bismo da ovo što više raširite. Znao sam da će ovaj dan doći. Dobili smo DMCA od Rockstara (pretpostavljam) za naš peč. Pa, pretpostavljam da sad moramo da uklonimo sav GTAIV sadržaj sa našeg sajta.” Pritom, treba reći da ekipa koja je radila na ovom projektu nije činila ništa ilegalno – u pitanju je bila kolekcija modova koji su poboljšavali osnovnu verziju igre i samim tim podizali interesovanje za nju. Sa druge strane, Rockstar je već ranije najavio kako trenutno nemaju nameru da rade neki remaster ovog naslova.

Naravno, ovo je samo jedan od serija modova koje su Rockstar i Take-Two ugasili, šaljući pretnje entuzijastima koji su besplatno poboljšavali igre koje vole. Sve ovo velika je sramota za obe kompanije, ali teško da će njih biti briga za mišljenje javnosti sve dok GTA igre ostvaraju neverovatne prihode.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Thanks for submitting your comment!