Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

FIFA 23 ocene igrača: “Starci” vladaju, ali ne Messi i Ronaldo

S obzirom da nova FIFA igra stiže već 26. septembra, EA Sports sad već objavljuje sve detalje koji nas zanimaju! Kompanija je tako da predstavila i listu 1000 najboljih fudbalera, a iako su i dalje u vrhu, na njoj više ne dominiraju Messi i Ronaldo.

Koliko se sport promenio najbolje nam govori to što je najbolje ocenjen igrač Karim Benzema, iako je reč o momku koji će ove godine napuniti 35 godina! Od “staraca”, u top 10 je još Robert Lewandowski na drugom mestu (34 godine), Lionel Messi (35), Cristiano Ronaldo (37) i Maneul Neur (36). Pritom, dodajmo i to da su u top tenu i Kevin De Bruyne, Mohamed Salah, Virgil Van Dijk i Thibaut Courtois koji svi imaju 30 i više godine. Zapravo, ubedljivo najmlađi i jedini mlađi od 30 godina je Kylian Mbappe. Zapravo, vodeća petorica – Benzema, Lewandowski, Mbappe, De Bruyne i Messi imaju istu ocenu – 91, a za malo su lošiji Salah, Van Diijk, Ronaldo, Courtois i Neuer koji imaju po 90. Prethodnih nedelja pojavljivale su se glasine da je Ronaldu ocena drastično oborena, ali to očigledno nije istina. Ipak, nije teško primetiti da je on izgubio čak šest ocena za brzinu pa je sad spao na “samo” 81.

Interesantno je videti i ko je najviše napredovao, odnosno nazadovao. Benzema je tako skočio za čak 13 pozicija u odnosu na FIFA 22, Vin Dijk je napredovao za osam, Salah za šest a među vodećih 40, rekorder je Antonio Rudiger koji je preskočio čak 154 pozicije! Na drugoj strani su Harry Kane koji je pao za devet pozicija, Neymar i Ronaldo koji su pali za pet mesta i Kante koji je pao za 10. Golmani su bili najviše na udaru, s obzirom da su Jan Oblak, Gianluigi Donnarumma i i Marc-Andre Ter Stegen pretrpeli strahovite padove! Naravno, ovi rejtinzi biće izmenjeni ubrzo nakon objavljivanja igre, s obzirom da ih FIFA konstantno menja u toku sezone.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!