Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Rockstar priznao da su GTA 6 videi autentični, FBI pokrenuo istragu

Rockstar Games potvrdio je da je video materijal koji je procureo na internet autentičan, a u svom saopštenju kompanija je istakla i kako je do toga došlo kao posledica hakovanja. U međuvremenu, u istragu se uključio i FBI.

Naravno, Rockstar se ovih dana koprca time što pokušava da obriše sav dostupan materijal, al to je odavno već uzaludan posao jer su milioni već mogli da ga pogledaju. Isto tako, nismo sigurni da ono što se jednom nađe na internetu može ikad da nestane odatle. Mnogi i nemaju puno saosećanja sa kompanijom koja se veoma neprijateljski ponaša prema moding zajednici, tako da su neke od igrača i tužili, a tu je i činjenica da je njihova komunikacija sa igračima nepostojeća.

“Nedavno smo imali upad na našu mrežu odakle je jedna osoba nelegalno pristupila i preuzela poverljive informacije iz našeg sistema, što uključuje i ranu verziju sledeće GTA igre”, stoji u saopštenju. “U ovom momentu, mi ne očekujemo neke dugotrajne efekte koji će se odraziti na naše buduće projekte. Jako smo razočarani time što su detalji o našoj novoj igri dospeli do vas na ovaj način”. U međuvremenu, FBI se uključio u čitavu priču i traga za osobom koja je hakovana ne samo Rockstar već i Uber u istoj nedelji. Velika glavobolja za Rockstar je i to što haker poseduje i dobar deo izvornog koda za igru, a to je dokazao objavivši deset hiljada linija koda! Navodno, on traži novac kako ga ne bi objavio u potpunosti.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!