Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Two Point Campus – Odličan, ali nesiguran u svoje znanje

Za trojicu Britanaca sve je počelo željom da ožive jednu od najvoljenijih upravljačkih simulacija, Theme Hospital, naslov koji su pomogli da se objavi pre više od 20 godina. Vremenski razmak bio je dovoljno dugačak da stari igrači pomalo zaborave na original, užele ga se, a nove generacije da ga otkriju, što je učinilo Two Point Hospital logičnim eksperimentom. Test se pokazao uspešnim, pa je nakon dobre zarade od osnovnog izdanja i brojnih DLCova usledio naredni korak. Two Point Campus ovog puta fokus stavlja na upravljanje univerzitetskim kampusom sa komičnim zapletom i neočekivanim ciljem.

Autori igre nisu bežali od osnovnog koncepta svoje franšize, gde nije samo cilj zaraditi novac na nesrećnim dušama (pacijentima ili studentima, isto mu dođe). Naime, osim što će igrači ovog puta graditi učionice, amfiteatre, studenjake, i sve što jedan univerzitet čini celinom, najvažniji cilj je da se unapredi znanje studenata, a samim tim i reputacija njihove visokoškolske ustanove. Ukoliko oni samo naprave “cash-grab” mašinu i ne brinu se o svojim đacima, možete da očekujete kratkotrajni finansijski priliv i to da će sledeće godine dobiti manji broj prijava, što će neminovno voditi u propast.

Two Point Campus screenshot

Baš kao i u prethodnoj igri, i u Two Point Campus humor dominira. Igrač će imati priliku da razvija univerzitete za neka od najneobičnijih zanimanja, a usput će nailaziti i na najčudnije probleme. Otkrivanje šta su sve autori smislili je sigurno polovina zabave, pa se nećemo previše zadržavati ovde, ali moramo da pomenemo da je razvojni tim Two Point Studios bio veoma maštovit.

Iako je cilj unaprediti kvalitet obrazovanja u okviru predefinisanih misija, igra uvek pruža dovoljnu slobodu igračima, jer ne postoji jedna prava putanja za prikupljanje jedne, dve ili tri zvezdice na svakoj misiji. Pored kampanje tu je i sandbox mod koji je iznenađujuće izazovan, što takođe treba imati u vidu. Kada se sve podvuče, igra je u stanju da ponudi više desetina sati dobre zabave pa ne verujemo da će ovde biti razočaranih.

Two Point Campus screenshot

Verzija igre za Switch konzolu koja se našla kod nas na testu donela je više nego udobnu portabilnost koja omogućuje igru u prevoz, parkiću (ili na plaži u našem slučaju), ali je zato prizvala i hronične boljke Nintendove konzole. Igrači mogu da očekuju ogromne padove performansi kada je ekran natrpan detaljima (čak i kada je konzola na doku). Pored toga, mi smo imali i često ispadanje iz igre i to u najnezgodnijim momentima koji su nas vratili dosta unazad. Iskreno se nadamo da će autori ovo ispraviti uskoro, ali u momentu pisanja ovog teksta još uvek nije bilo rešenja i činilo se kao da pucanje igre postaje sve učestalije.

Ovi problemi jesu dobrano uticali na naš konačni utisak o igri Two Point Campus, ali je zaključak da se ipak radi o odličnom remiksu koncepta koji je oživeo Two Point Hospital. Neobičan humor i veoma zarazna zabava dovoljni su razlog da ovo ostvarenje nikako ne preskočite.

Igru nam je poslala Sega, ali to nije uticalo na konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Two Point Campus – Odličan, ali nesiguran u svoje znanje

Two Point Campus izgrađen je na osnovu prepoznatljive formule koja iznova i iznova uspeva da nas veže za ekrane.
8
Zanimljivo
Izvođenje
9
10
Grafika
8
10
Zvuk
9
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Gejmplej
    Grafika
    Zvuk
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Thanks for submitting your comment!