Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Šta nam od igara stiže u toku septembra?

Jesen stiže, temperature padaju, dani su sve kraći a nosimo sve više odeće. Ipak, nije sve tako depresivno! Početak jeseni znači i da nam stiže sve više igara, a septembar donosi nekoliko izuzetno interesantnih naslova!

Već danas u prodaji je The Last of Us Part I, rimejk The Last of Us koji je prethodno već dobio jako dobar remaster. Ovaj naslov delovao je veoma kontroverzno jer se činio kao nepotreban, pogotovu jer se prodaje po punoj ceni od 70 evra. Ipak, kako on dobija uglavnom osmice i devetke, izgleda da je sve ispalo bolje od očekivanog. Naravno, igra je dostupna samo za PS5, ali Sony je već najavio da na PC verziju nećemo dugo čekati.

Poplavu Soulslike igara nastavlja Steelrising, ali igra dolazi iz Francuske i smeštena u alternativnu verziju Pariza iz vremena Francuske revolucije. Naslov estetski podseća na Bloodborne, a razvojni tim obećava veliki broj borbenih stilova. Igra izlazi 8. septembra za PC, PS5 i Xbox Series konzole.

Dalje, 9. septembra čeka nas NBA 2K23 koji barem na papiru deluje kao najveća revolucija među sportskim igrama u ovom veku! To su krupne reči, ali šta drugo reći za naslov koji planira da u karijerni režim ubaci svih 40 NBA sezona, od 1983/84 pa do današnjice? Tu je pritom i Jordan mod, a sve prate autentični dresovi, arene, reklame, TV grafici i ko zna šta još. Ipak, sve ovo odnosi se na Xbox Series i PS5 verzije, dok na ostale ne treba obraćati pažnju.

Reakcije na Return to Monkey Island i njegov krajnje jeftin izgled duboko su pogodili autora serijala, a 17. septembar je dan kad ćemo videti da li je njegova vizija bila dobra ili ne. Ipak, razumemo sve koji ne mogu da pređu preko grafičkog stila koji deluje savršeno za Baby kanal. Ovaj naslov pojaviće se za PC i Switch, i neće nimalo oznojiti postojeći gejming hardver.

Na kraju, nemoguće je spomenuti FIFA 23. Kako se čini, ono po čemu će se ovaj naslov najviše pamtiti jeste što je ovo poslednja FIFA igra koja dolazi iz EA Sportsa, jer sve drugo što je do sad najavljeno ne deluje spektakularno, Ekspanzija ženskog fudbala u igri teško da će privući mnogo fanova, a uključivanje muškog i ženskog Svetskog prvenstva je odlično, ali ne podrazumeva kvalifikacije već samo završni turnir. FIFA 23 izlazi 30. septembra, a PC verzija biće identična onima na Xbox Series konzolama i PS5. Switch iteracija je najgora, jer je identična kao FIFA 21 za Switch, samo sa osveženim rosterom. Koje od ovih naslova planirate da igrate, ili očekujete neku igru koja se nije našla na našoj listi?

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!