Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Microsoft i Nintendo se oglasili nakon poskupljenja PlayStationa 5

Sony je prethodnih dana objavio kako je zbog inflacije prinuđen da cenu PlayStationa 5 podigne za 50 evra, tako da se skoro dve godine star hardver sad zvanično prodaje za 550 evra. Prirodno, mnogi su pomislili da će Nintendo i Microsoft učiniti isto, a obe kompanije oglasile su se povodom toga.

Kad je reč o Microsoftu, kompanija je objavila da se ništa ne menja, tako da će cena Xbox Series X i Xbox Series S konzole ostati kao i do sad, izraženo u funtama, dolarima i evrima. “Mi stalno procenjujemo naš biznis kako bismo fanovima ponudili odlične opcije. Naš Xbox Series S i dalje se prodaje za 300 evra a Xbox Series X košta 500 evra”, ističe predstavnik kompanije. Kako prenosi Windows Cental koji je dobio ovu izjavu, ovo ne znači da Xbox konzole neće poskupeti, već da se to neće desiti tako brzo. Mnogi su skloni da poveruju kako će Microsoft zbog svoje veličine lakše trpeti gubitke i braniti trenutnu cenu konzole. To će se pogotovu nastaviti ukoliko povećanje cene bude negativno uticalo na Sony. Inače, Xbox Series X snažniji je od PS5, pa samim tim njegova proizvodnja košta više.

Kad je reč o Nintendu, iz kompanije su još krajem juna rekli da se cena hardvera neće podizati, bez obzira na inflaciju i probleme sa distribucijom. Zato ne čudi što je taj isti stav sad ponovljen za Eurogamer. “Iako ne možemo da komentarišemo strategiju u vezi sa cenom, trenutno nemamo planove da je promenimo. Iako finalnu cenu određuju prodavci, Nintendo neće povećati nabavnu cenu.” Inače, tokom boravka u Nemačkoj mogli smo da se uverimo da je Switch tamo mnogo jeftiniji nego u Srbiji. Dok se OLED model kod nas prodaje za blizu 500 evra, u nemačkom Gamestopu cena je 330 evra, a ukoliko konzolu nosite van zemlje, možete da tražite i povraćaj poreza čime se cena smanjuje na manje od 300.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Thanks for submitting your comment!