Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

“Lepote” Game Passa: Microsoft obrisao 15 igara u avgustu!

Xbox Game Pass apsolutni je hit, naročito među casual igračima, jer za 10-tak evra dobijate pristup stotinama naslova, što uključuje i neke AAA igre na dan njihovog izlaska. Ipak, postoji problem, a to je činjenica da Microsoft svake godine sa njega skine trocifren broj igara.

Kako pretplatom na Xbox Game Pass vi u suštini ne posedujete ništa, Microsoft može bez bojazni da ukloni vašu omiljenu igru. To znači da ovaj naslov postaje trajno nedostupan, a jedini način da ga zadržite jeste da ste tu igru prethodno kupili. Kako navodi Game Rant, Microsoft je samo tokom avgusta obrisao 15 igara. Pritom, ne radi se o nekim bezveznim naslovima, pa su tako 31. avgusta Xbox Game Pass napustili Myst, Hades, NBA 2k22, Elite Dangerous, Two Point Hospital i drugi kvalitetni naslovi. Niko ne zna tačnu logiku kad je reč o uklanjaju igara, tako da svaki novi mesec predstavlja lutriju. Microsoft inače uklanja i sopstvene igre nakon isteka licenci, kao što je slučaj sa Forza Horizon igrama.

Zbog toga, naš savet i dalje je da igre koje vam se dopadnu kupite, pogotovu jer pretplatnici na Xbox Game Pass imaju 20% popusta. Nabavka fizičkih kopija i dalje je najpametnije rešenje, jer digitalne verzije često budu uklonjene, naročito ako sadrže licencirani sadržaj. Već smo tu spomenuli Forza Horizon serijal, pa Microsoft trenutno ima pravo da prodaje samo njegov peti deo. Nažalost, nekad ni fizičke kopije nisu dovoljne, osim kad je reč o takozvanim Game of the Year edicijama koje integrišu sve patcheve i DLC sadržaj.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Thanks for submitting your comment!