Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Zvanično: Minecraft ne dozvoljava NFT i blockchain

Dok se neke kompanije iz petnih žila trude da proguraju NFT-ove u svoje igre, Mojang kao razvojni tim koji stoji iza Minecrafta objavio je da neće poći tim putem. Sem toga, oni najavljuju da će se boriti i protiv svakog ko bude pokušao da Minecraft poveže sa blockchainom.

Kako se navodi, kompanija nikad neće podržavati modele bazirane na tome da je nešto retko, i samim tim i skupo, jer je to u konfliktu sa onim što bi trebalo da bude Minecraft. “Kako bismo osigurali da ovo bude bezbedno i inkluzivno mesto, blockchain tehnologija nije dozvoljena unutar naših klijenata i servera, niti se se sadržah Minecrafta sme koristiti kako bi se kreirali retki digitalni aseti”, stoji u saopštenju. Ove reči ne dolaze slučajno – naime, neke kompanije već su počele da povezuju NFT i Minecraft, prenosi Eurogamer.

Kompanija je iznela i suštu istinu koju se ostali boje saopšte – NFT igre nisu zabavne, i privlače jedino špekulante koji žele da asete kupe jeftino i prodaju skupo. Sve to stvara izuzetno toksičnu atmosferu i nije puno drugačije od kockanja gde jedni gube ogroman novac, dok manjina srećnika zarađuje. Posle ovoga, Square Enix treba samo da bude dodatno sramota što su najavil seriju Final Fantasy NFT-ova kako bi proslavili 25 godina Final Fantasy VII.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!