Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

FIFA 23 bez Rusa, krosplej ima ozbiljno ograničenje

Informacije o novom izdanju FIFA nastavljaju da pristižu nakon što je javnosti predstavljen prvi trejler za igru. Ipak, većina vesti ne zvuči tako sjajno, iako su neke od njih potpuno očekivane.

Shodno očekivanju, EA Sports se oglasio patetičnim saopštenjem u kome navode da ruske reprezentacije niti ruskih klubova neće biti u igri, navodeći da time želi da pomogne ukrajinskom narodu. Kako će brisanje sportista pomoći u tome ne znamo, jer smo i sami pre 30 godina osetili da brutalne sankcije nikad ne pogađaju političare koji vode državu već upravo sportiste i obične građane koji se ništa ne pitaju. Sa druge strane, s obzirom da je ruski sport pod blokadom i u stvarnosti, izostanak ruskih timova ne znači mnogo. Ovde se ipak najviše “usrećio” Konami, koji se poslednjih godina hvalio ekskluzivnom licencom za najjaču rusku ligu.

Manje očekivana loša vest tiče se najavljenog krospleja između PS5, Xbox Series i PC igrača, jer on donosi ozbiljna ograničenja. Kako se navodi, jedino će biti dostupan 1 na 1 režim, ali je on makar dostupan u više FUT modova, Online Seasons i Online Friendlies. Isto tako, PS4 igrači mogu igrati protiv Xbox One igrača, mada kupovati FIFA 23 za ove platforme ne deluje kao dobra investicija. Iako EA Sports navodi da će ovo biti situacija na početku prodaje igre, isto tako se sugeriše da ovo ograničenje neće biti prevaziđeno pre nekog novog nastavka. Interesantno je da će i FUT transfer market podržavati krosplej, ali to ne uključuje PC i Switch koji će imati sopstvene transfer markete.

Kad smo kod Switcha, na ovu verziju zaboravite. Naime, u pitanju će ponovo biti Legacy Edition, što znači da će u pitanju biti ista igra kao FIFA 22, samo sa svežim sastavima, par novih liga (dve ženske) i nešto novih stadiona. Zapravo, i FIFA 22 je bila Legacy Edition, što znači da je bila ista kao i FIFA 21, i tako dalje, i tako dalje. Pa, nije ni čudo što je EA među najomraženijim kompanijama na svetu zbog ovakvih stvari.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Thanks for submitting your comment!