Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

World of Warcraft ukinuo termine “muškarac” i “žena”, sad smo “telo 1” i “telo 2”

Razvojni timovi upustili su se u suludu trku o tome ko će više biti inkluzivan i politički korektan, pa je Blizzard sad najavio da će World of Warcraft: Dragonflight izbaciti termine “muškarac” i “žena” kad je reč o kreiranju likova, odnosno nazivima za tipove tela.

Umesto toga, sad ćemo imati termine “body 1” i “body 2”, jer Blizzard ne želi da uvredi nekog ko je rođen u ženskom telu a deklariše se kao muškarac, ili obrnuto. “Ovde se radi samo o promeni u tekstu na ekranu za kreiranje likova ili u berbernici”, objašnjavaju iz razvojnog tima za NME. “Dok je tu ranije postojao izbor između muškog i ženskog tipa tela, oni su sad nazvani Body 1 i Body 2, tim redosledom.” Kako se navodi, ovo je sitna promena koja nema mnogo uticaja, i u skladu je sa pogledima kompanije vezanim za inkluzivnost.

To ipak nije sve, s obzirom da će WoW igrači uskoro moći da se izjašnjavaju kao non-binary, što uključuje i zamenice they/them. Isto tako, moći ćemo da muškom (pardon, body 1 liku) dodelimo ženski (body 2) glas i obrnuto. Iako nema sumnje da će ova promena prijati transeksualnim osobama i nekim od drugih seksualnih manjina. Sve je divno i krasno, ali problem je što negativno pogađa ostalih 90% populacije, ali i zdrav razum. Tip tela uvek je muški ili ženski, a kako se neko deklariše u svojoj glavi je potpuno druga priča. Zato, inkluzivnost koja ide na štetu nekog baš i nije inkluzivnost već diskriminacija, ali proći će dosta vremena pre nego što usledi to otrežnjenje.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!