Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Mladi ne vole potezne borbe, Final Fantasy XVI neće ih imati

Final Fantasy igre vremenom su se odricale tradicionalnih poteznih borbi, a producent Final Fantasy 16, Naoki Yoshida kaže da je to trend koji će se nastaviti, jer mlađu publiku takav vid gejmpleja uopšte ne interesuje.

Kako prenosi VGC, Yoshida kaže da nisu imali drugog izbora. “Ja pripadam generaciji koja ja odrastala na RPG-ovima baziranim na potezima i komandama”, kaže on. “Ja mislim da razumem koliko to može biti interesantno. Sa druge strane, u poslednjih desetak godina, video sam mnogo mišljenja onih koji ne vide šta je tu interesantno. Ovo mišljenje samo dobija na popularnosti, posebno kod mlađe populacije koja obično ne igra RPG-ove.”

Ipak, Yoshida priznaje ono što uvek treba istaći, a to je da su potezni RPG-ovi bili posledica ograničenja hardvera, a ne želje razvojnih timova. “Već nekoliko konzolnih generacija unazad, sve možemo da izrazimo u realnom vremenu. Više nije potreban komandni sistem da bi se to postiglo.” On ističe da oba sistema imaju prednosti i mane, ali da će pratiti želje igrača. Inače, FF XVI praktično je završen, a razvojni tim samo se bavi čišćenjem bagova. Igra inače nema datum izlaska, ali očekuje se tokom ovog leta.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!