Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Skate 4 promenio ime, biće besplatan i zatrpan mikrotransakcijama

Javnost je bila veoma entuzijastična kad je reč o Skateu 4 (sad je preimenovan u Skate), ali sad se sve to promenilo. Naime, ono što je Electronic Arts do sad “zaboravio” da nam kaže jeste da je u pitanju free-to-play naslov koji će nas zatrpavati mikrotransakcijama.

Nažalost, Skate spada u kategoriju “igra kao servis”, što podrazumeva da će se ona konstantno nadograđivati, umesto da dobijamo klasične nastavke, prenosi Eurogamer. Ovo je naravno sjajna podloga da se igra ponudi besplatno, a da se zatim igrači do iznemoglosti motivišu da izdvajaju beskrajan novac na mikrotransakcije. Zvuči li sve ovo poznato? Da, reč je o potpuno istoj stvari koju je Konami uradio svom sad već zaboravljenom PES, odnosno eFootball serijalu. Razvojni tim obećava da neće forsirati pay-to-win, ali zaista je teško očekivati da će se neko ko ne uloži ozbiljan novac naigrati.

Razvojni tim čak navodi da će se ovo dopasti igračima, a njima omogućiti da ostvare bolju komunikaciju i modifikuju igru na pravi način. Dodatni zabrinjavajući faktor je to što će igra biti objavljena i za pametne telefone, a sve verzije podržavaće crossplay. Isto tako, free-to-play model po pravilu isključuje oflajn igranje i singplejer modove, iz prostog razlog što je tu zarada od mikrotransakcija manja. Nadajmo se da Skate neće biti tužna priča kao eFootball, ali razloga za bojazan itekako ima.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!