Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Rockstar Games ima baš glup razlog za odustajanje od remastera GTA IV i objavljivanja RDR za PC

Šta radite kad napravite opasnu brljotinu? Da li se izvinite i pokušate da se iskupite narednim projektom, ili kažete “neću više da se igram!” Nažalost, Rockstar Games odlučio se za ovu drugu varijantu!

Naime, sad su potvrđene stare glasine da je kompanija radila na remasterima igara GTA IV i Red Dead Redemption, ali izvori govore da se od toga odustalo, i to zbog loših reakcija na GTA: The Trilogy – The Definitive Edition. Kako navodi pouzdani GTA insajder Tez2, Rockstar je obustavio ove projekte jedino i isključivo zbog reakcije igrača. Da li to znači da nisu u stanju da buduću rimejkove učine boljim ili smatraju da je publika nezahvalna? Ko zna šta je istina, ali obe varijante ne zvuče nimalo dobro. Ako je za utehu, isti izvor dodaje da ovo pre deluje kao zamrzavanje tih projekata, i da će se na njima raditi nakon što GTA VI bude u prodaji. Ipak, to se neće desiti u skorije vreme.

Najviše razloga za žalost ipak imaju PC igrači, jer bi se remasterovani Red Dead Redemption gotovo sigurno pojavio i za PC! Originalna igra i dalje je ekskluziva za Xbox 360 i PS3, a Rockstar nikad nije pokazivao nameru da ove naslove prilagodi za Windows. Kako današnja generacija konzola koristi PC kompatibilan hardver, jasno je da to više ne bi predstavljalo problem.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!