Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Loot boxovima se smeši sigurna smrt u sve više zemalja

Političke partije često baš i ne izgledaju kao da daju preterani doprinos poboljšanju sveta, ali uvek se pronađe neki izuzetak! Takve vesti nam stižu iz Holandije gde se i vlast i opozicija slažu da su loot boxevi zlo koje mora da leti naglavačke iz igara. U suprotnom, takve igre jednostavno se neće prodavati.

Čak šest partija podržalo je predlog zakona, tako da su šanse da on ne bude usvojen i primenjen praktično nepostojeće. Ako vam ovo zvuči poznato, onda treba reći da susedna Belgija već ima sličan zakon od 2018. godine. Kako se navodi u predlogu, loot boxovi ne predstavljaju ništa drugo do formu kockanja, kao i da kompanija pokušavaju da prevare igrače kako bih i navukli na njih, čak i kad se radi o deci i mlađim maloletnicima. Političari su već jednom pokušali da se izbore sa ovim problemom, a na to je najburnije reagovao EA koji je na kraju dobio spor pred vrhovnim sudom Holandije. Međutim, kad ovaj novi zakon postane zvaničan, EA više neće imati izbora. To znači da će oni naredne FIFA, odnosno EA Sports FC igre morati da prodaju bez loot boxeva.

Najveća noćna mora za EA i slične kompanije koje žive od kockanja i obmanjivanja naivnih je što sve više zemalja želji da krene stopama Belgije i Holandije. Prva u nizu mogla bi biti Španija koja već piše o želji te države da se izbori sa pandemijom kockanja koja je zaposela gejmere. Predlog zakona uskoro će biti dostupan. Kao što primećujete, i naš zaključak je da loot boxovi nesumnjivo predstavljaju vid kockanja, s tim što je ono dostupno i najmlađima. Još jedna loša posledica loot boxova je što razvojni timovi često zapostavljaju sadržaj u igrama, koncentrišući se samo na modove na kojima dodatno mogu da zarade. Zbog toga, već deceniju gledamo kako FUT u FIFA serijalu napreduje, dok karijerni režim služi za podsmeh.

Autor: Video Game Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!