Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

STALKER 2 je odložen, deo tima otišao da ubije Ruse

GSC GameWorld odlučio je da odloži S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl za 2023. godinu, i čini se da time nikog nije previše iznenadio. Ipak, makar nam je stigao novi trejler koji je u potpunosti rađen u endžinu igre.

Novi STALKER izuzetno je ambiciozan jer igračima nudi nelinearnu priču. U praksi, odluke koje donosite imaće ili umerene posledice po vas same ili će biti globalnog karaktera, menjajući svet igre. Kad smo kod lokacija, mnoge od njih prepoznaćete iz prethodnog dela, ali biće i dosta novih. Sa tehničke strane, igra će podržavati rej trejsinga a upotreba fotogrametrije trebalo bi da doprinese fotorealističnom izgledu okruženja. Na kraju, najavljuje se od podrška za modove od starta.

Nažalost, S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl privlači mnogo pažnje i iz političkih razloga, s obzirom da GSC nije pozvao na mir, već naprotiv, traži od ljudi da šalju finansijsku pomoć vojsci Ukrajine, što teško da će doprineti smirivanju situacije. Odmah potom usledilo je i kompleksaška izmena imena igre, pa umesto “Chernobyl” u podnaslovu stoji “Chornobyl”, što je ukrajinska varijanta. Deo tima igre ili je pobegao iz zemlje ili se pridružio vojsci Ukrajine u ratu u kome je upravo Ukrajina sve veći gubitnik što on duže traje. No pretpostavljamo da u mraku rata nije jednostavno da vam um ostane nepomućen.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!