Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Resident Evil 4 Remake donosi i jedno ključno gejmplej unapređenje

Realno gledano, rimejci Resident Evila 2 i 3 imali su mnogo smisla, s obzirom da su originalne igre bile vezane za tenk kontrole, kao i predefinisane položaje kamere. Sa druge strane, Resident Evil 4 drastično je modernizovao serijal, ali ipak je ostalo prostora za značajna poboljšanja i van grafičke podloge.

Nakon šture najave za igru, Capcom je u svom šou otkrio malo više detalje. Direktor razvoja igre Yasuhiro Ampo i producent Yoshiaki Harabayashi istakli su da je originalna igra snažan oslonac, ali i da će oni promeniti mnogo toga. Ono što nam se dopalo jeste da će više u prvom planu biti osećaj usamljenosti i straha od protivnika, umesto akcionog spektakla originala. Ono što možemo videti u priličnom kratkom klipu jeste i jedna suštinska gejmplej promena, pa tako sad konačno možemo da se krećemo, prenosi VG247. Zaista bismo bili iznenađeni ukoliko ovo zasmeta čak i najvećem RE tradicionalisti!

Ono što još možemo da zaključimo nakon svega viđenog jeste ne samo da Remake izgleda drastično bolje od originala, već drži korak sa najlepšim igrama današnjice. U vreme kad čak i veliki deo japanskih razvojnih timova prelazi na Unreal Engine 4 i 5, ovo deluje još značajnije. Kao što znamo, igra izlazi 24. marta 2023, a Capcom obećava da ćemo u međuvremenu redovno dobijati sveže informacije o svemu!

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!