Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

The Last of Us Remake stiže na PC i neće biti jeftin!

Nije nikakva tajna da se odavno radi na rimejku The Last of Us, a nakon što je igra prethodno već bila remasterovana za PS4. Ipak, novina jeste da je već najavljena i verzija za PC, iako će se ona pojaviti sa zakašnjenjem u odnosu na PS5 izdanje.

Ova informacija je zvanična i nalazi se u trejleru za igru. Dok se navodi kako će ovaj naslov na PS5 biti dostupan od 2. septembra ove godine, sitnijim slovima navodi se i da je PC verzija u razvoju. Ovo je suptilan znak da će Windows izdanje igre kasniti, ali isto tako i da će se to kašnjenje meriti mesecima a ne godinama, kao što je bio slučaj sa God of War i mnogim drugim Sonyjevim ekskluzivama. Jedan od razloga svakako može biti to što je u pitanju rimejk, a ne potpuno nova igra. Šta god da je razlog, ovo su dobre vesti, naročito jer se cene grafičkih kartica vraćaju u normalu.

Kako se navodi, ovaj rimejk nema za cilj samo da prilagodi grafiku aktuelnom trenutku, već će biti i značajnih promena u gejmpleju, što obuhvata unapređene kontrole i više opcija za osobe koje imaju nekakvo telesno oštećenje. Sem toga, navodi se i da će borba biti urađena bolje. Ono što nije tako sjajno jeste da će cena igre biti čitavih 70 dolara (čitaj 70 evra), kao da je u pitanju potpuno nov naslov. Deluje kao da će Sony propaganda mašinerija morati naporno da radi da bi nam dokazala kako treba da ispraznimo svoje novčanike!

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!