Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Uz besplatne igre, Epic Games Store sad promoviše i NFT smeće

Igra pod nazivom Grit stiže na Epic Games Store, a u pitanju je battle royale naslov inspirisan Red Dead Redemptionom. Sve bi to bilo lepo i krasno da ovo delo anonimnog Gala Gamesa nije ništa drugo do naslov u potpunosti oslonjen na NFT tehnologiju.

Kako je najavljeno iz razvojnog tima, oni su potpisali ugovor o partnerstvu sa Epic Gamesom, a rečeno je da će ovo biti jedna od prvih NFT igara za Epic Games Store. “Ovo je momenat koji će sve promeniti, i svi će početi da se pitaju zašto bi igrali bilo koju igru u kojoj ne posedujete ono što ste kupili u igri”. Nama ovo zvuči kao prozivka na račun Valvea koji je odavno objavio da neće dozvoliti objavljivanje NFT igara na svojoj Steam prodavnici.

Kvalitet igre deluje užasno sudeći po dosadašnjim objavama, ali to je pravilo kad je reč o NFT igrama. Umesto u kvalitet, razvojni timovi pouzdaju se u pohlepu, odnosno naivnost igrača koji veruju da će se obogatiti provodeći sate i dane u ovakvim naslovima i izdvajajući novac za njega. Nažalost, ovo je narativ koji je i dalje jak, ali za divno čudo, čak i veliki igrački mediji za sad se opiru i bacaju drvlje i kamenje na ovakve projekte. NFT sam po sebi nije loš, ali njegova upotreba u gejmingu nema nikakvog opravdanja.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!