Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Prva F1 menadžerska simulacija posle 22 godine stiže ovog leta!

Frontier Developments odavno je najavio svoj F1 Manager 22, ali tek sad smo dobili datum njegovog izlaska. Naime, ovaj naslov u prodaji će biti od 30. avgusta i to za Windows, ali i prethodnu i sadašnju generaciju konzola, minus Nintendo Switch.

Mlađim čitaocima zvučaće neobično, ali preko oko 25 godina, bilo je sasvim normalno da svake godine izađu 3-4 igre posvećene F1, među kojima su bile i menadžerske simulacije. Međutim, poslednja sa zvaničnom licencom izašla je još 2000, i to u produkciji EA Sportsa. Od tad, fanovima je ostalo ili da moduju te stare naslove, ili da se bakću sa onim novijim koji su bili niskobudžetni i nedostajala im je bilo kakva licenca. Na sreću, F1 Manager 22 deluje kao ozbiljan proizvod koji se strogo drži simulacionih voda.

Licenca inače obezbeđuje ne samo prava sve vozače, staze i timove Formule 1, već i na F2 i F3 serije! Kako je ovo u potpunosti menadžerska igra, to znači da ne možemo direktno da se nađemo za volanom, ali će tu zato ono čega nema u Codemastersovim igrama – prenosa trka i to uz komentare Davida Crofta i Karun Chandhoka sa Sky Sportsa.

Čak i ukoliko redovno pratite F1, ovaj naslov možda će vas zaplašiti količinom detalja. Na igraču je da se bavim svim i svačim, od angažovanja vozača, osoblja, razvoja bolida, pa čak i pregovora sa vlasnicima tima i sponzorima. Naravno, ni u toku trke nećete imati mira, jer je potrebno donositi odluke u realnom vremenu u slučaju nepredviđenih dešavanja. Ipak, nadajmo se da će biti opcija da se stvari malo pojednostave ili da se deo nadležnosti prenese na AI.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!