Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Sega Mega Drive Mini 2 je san svakog deteta devedesetih!

Sega je ove nedelje prilično iznenadila javnost, ne toliko najavom nove retro konzole, već što je u pitanju ponovo Mega Drive! Ipak, za razliku od prošlog puta, reč je o mini verziji Mega Drive 2 modela, koji je bio enormno popularan u Jugoslaviji sredinom devedesetih godina prošlog veka.

Osim što izgleda mnogo atraktivnije od ružnjikavog originalnog modela, Mega Drive 2 Mini specifičan je po tome što će se na njemu među 50 igara naći i naslovi objavljeni za Sega Mega CD, prenosi Gamespot. Do sad najavljene CD igre jesu Mansion of Hidden Souls, Popful Mail, Shinning Force CD, Silpheed i Sonic the Hedgehog CD. Kad je reč o igrama za Mega Drive, tu je i jedan naslov koji zapravo nikad nije ni objavljen za ovu konzolu. U pitanju je dakle potpuno novo ostvarenje, što je uvek plus.

Inače, Mega Drive 2 Mini najavljen je samo za Japan i tamo će se pojaviti 27. oktobra po ceni od oko 70 evra. Nažalost, trenutno nema informacija kad će se on pojaviti u Evropi, ali Sega je potvrdila da će se to desiti. Originalni Mega Drive Mini bio je sasvim solidan, ali i prilično ograničen, pa se nadamo da je Sega naučila lekcije. Treba reći da sve ove mini konzole lako mogu da se hakuju tako da na njih može da se ubaci na stotine igara za različite sisteme.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!