Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Glasine su tačne: Resident Evil 4 Remake je najavljen!

Već neko vreme kruže glasine da Capcom priprema rimejk Resident Evila 4, a na Sonyjevom State of Playu dobili smo i potvrdu za to. Zapravo, stigao nam je i prvi trejler za igru, koji kombinuje CGI sa zrncem gejmpleja.

Očekivano, ovaj naslov koristi RE Engine, tako da možemo očekivati sličan vizuelni doživljavaj kao u prethodnim rimejkovima ili Resident Evilu Village. Naravno, to je ogromno unapređenje u odnosu na klasični Resident Evil 4. Ono što sigurno neće biti drastično drugačije je gejmplej, s obzirom da je upravo RE4 u potpunosti odustao od prerenderovane grafike i fiksiranih uglova kamere. Umesto toga, dobili smo pogled iz trećeg lica i eleminisane “tenk” kontrole, koj su zahtevale da lika rotiramo oko sopstvene ose.

Capcom najavljuje da će promeniti priču, a sve kako bi se ona što bolje uklapala u aktuelnu mitologiju Resident Evila. Ipak, isto tako najavljuje se da će esencija originala biti očuvana. Čini se da će biti i poslednji rimejk Resident Evila u skorije vreme, s obzirom da su peto i šesto poglavlje sage dosta svežiji, a i mnogo manje omiljeni. Ipak, voleli bismo da ovakav tretman dobiju Resident Evil 0 i prvi Resident Evil, koji po nama i dalje ima najbolju atmosferu. Resident Evil 4 Remake biće u prodaji od 24. marta 2023. godine

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!