Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Šta nam stiže od igara u junu 2022?

Po pravilu, sa letom stižu suše, a to se odnosi i na video igre. Ipak, jun nam donosi nekoliko zanimljivih naslova koji imaju potencijal da nam zaokupe pažnju tokom raspusta i godišnjih odmora. Tu ubrajamo i nekoliko kompilacija kojima smo preplavljeni u poslednje vreme.

Najkontroverzniji naslov koji nam stiže svakako je Diablo Immortal. U početku planiran samo za pametne telefone, ovaj naslov ipak će se pojaviti i za PC, i to 2. juna. U pitanju je inače free-to-play naslov koji je naravno prepun mikrotransakcija, ali Blizzard uporno tvrdi da su one opcione, odnosno da nisu neophodne kako bi se napredovalo. To uključuje kampanju i onlajn modove, a čini se da se nakon užasnih prvih reakcija, stav javnosti polako menja.

Nama još interesantnije je The Quarry, koji smo već spominjali ovih dana. Ovaj interaktivni horor film Supermassive Gamesa trebalo bi da pomeri standarde, s obzirom da poseduje skoro 200 krajeva, a samim tim i bezbroj grananja priče. Pritom, igrač može da bira nivo interaktivnosti, i da po želji preskoči sve interaktivne sekvence, fokusirajući se na priču i donošenje odluka. Ko voli klasične horor filmove, uživaće od 10. juna!

Čak i mnogo okoreli fanovi Sege više vole Maria od Sonica, a videćemo da li Sonic Origins kompilacija to može malo da promeni. Ovo izdanje ne bi bilo vredno pomena da je Sega samo odlučila da emulira originalne verzije i eventualno ubaci neki vizuelni filter. Umesto toga, dobićemo remastere prve tri Sonic igre i Sonic CD-a. To znači da osim u originalnom izdanju možemo igrati i verzije koje podržavaju widescreen i nemaju ograničenje života. Sem toga, tu su i dodatni modovi, odnosno multimedijalni sadržaj. Sonic Origins izlazi 23. juna.

Capcom Fighting Collection impresivniji je po količini sadržaja, jer donosi čak deset naslova objavljenih na automatima od 1994. do 2003. To uključuje čak pet Darkstalkers igara, ali i Red Earth koji nikad nije bio portovan na bilo koji sistem. Capcom najavljuje da će svi naslovi podržavati onlajn igranje, a tu je standardno i dosta multimedijalnog sadržaja. Ova kompilacija stiže 23. juna.

Kad je reč o Switchu, Nintendo najviše nade polaže u Mario Strikers: Battle League. Ovaj serijal na ledu je još od 2008. godine i izdanja za Wii. U suštini, ovo je arkadni fudbal sa bezbroj elemenata iz Mario Karta i Mario Tennisa, tako da očekujte haotičan gejmplej gde faktor sreće nadamo se neće imati previše uticaja. Najzabavnije nam deluju mečevi u osam igrača, gde kompjuter kontroliše jedino golmane. Mario Strikers: Battle League izlazi 10. juna.

Koji od ovih naslova vama deluje najinteresantnije? Da li imate nekog drugog favorita koji nije na našoj listi?

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!